Bild
Nästa artikel
En hjälpande hand eller vägens hjälte? Goodyear har börjat nomineringen!
En hjälpande hand eller vägens hjälte? Goodyear har börjat nomineringen!

Vägens hjälte ska utses

NYHETER

Vägens hjälte är ett initiativ från Goodyear och de letar efter någon som sträckt ut en hand, gjort en god gärning eller något enastående i trafiken. Syftet med tävlingen är att hylla personer som på något sätt gör trafiken till en bättre plats för alla. Alla kan nominera kandidater!

Klimatet bilisterna emellan kan vara kyligt skriver Goodyear när de startar initiativet Vägens hjälte. I Skåne län anger så få som 39 procent att de är villiga att stanna och hjälpa en medtrafikant, i Norrland är klimatet lite varmare, där uppger 60 procent att de är villiga att hjälpa någon som står still efter vägen. Uppgifterna kommer från en undersökning som Goodyear låtit Yougov utföra när de nu startar initiativet Vägens hjälte, som syftar till att premiera människor som gör gott i trafiken.

För att förbättra klimatet i trafiken söker därför Goodyear någon som har gjort en god gärning i trafiken. Det kan vara du själv eller någon annan och syftet är att utse Vägens hjälte. Allt godhjärtat räknas; om man plockat bort föremål som blockerar vägbanan, skjutsat hem en medtrafikant som fått motorstopp eller kanske till och med förebyggt en olycka.

– Många ute på vägarna antar ofta att folk redan fått hjälp och tänker därför att det inte är nödvändigt att stanna. Men vi får dock inte glömma att det även finns många vänliga själar därute som gärna hjälper andra, och det är dessa som vi nu anser förtjänar lite extra uppmärksamhet. Att hjälpa varandra i trafiken kan vara livsviktigt, särskilt nu när kyla och snö slagit till, säger Sofia Koski, Nordisk marknadschef på Goodyear.

Första steget är en nomineringsperiod som pågår mellan den 15 december till sista februari 2017. Därefter följer röstning och den 15 april avgörs det hela.

Tävlingen och kampanjen anordnas av Goodyear och du kan läsa mer om den på www.vagenshjalte.se.
Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.