Bild
Nästa artikel

Välkomna oss istället säger upprörd husbilist

NYHETER

För ett tag sedan förbjöd Hässleholms bolag Hibab camping vid Guldkusten efter det en handskriven lapp lämnats. Men protesterna har inte uteblivit och idag publicerades en uppföljande artikel i lokalpressen.

– Vi gynnar av princip inte kommuner eller dess näringsidkare som inte har ett öppet och välkomnande sinne för alla former av besökare, konstaterar en man med husbil i ett brev till kommunstyrelsen. Välkomna oss husbilsturister i stället för att köra bort oss eller hänvisa oss till campingar. Han kommer inte fortsättningsvis varken besöka Hässleholm eller Guldkusten.

Helt uppenbart går diskussionens vågor höga och visar på den brist på kunskap som finns i vissa kommuner vars tjänstemän inte alltid förstår vilken skillnad i önskemål det finns mellan husbils- och husvagnsägare.

– För husbilar och husvagnar gäller inte Allemansrätten. Men om kommunen vill tvinga in oss som älskar naturen och lugn och ro samt använder dessa färdmedel på campingplatser är man fullständigt fel ute. Ta i stället ut en avgift för att vi får lov att stå en natt eller två på platser som Guldkusten. Det konkurrerar på intet sätt med campingägare i kommunen. De får ändå inte besök av oss eftersom vi inte vill in och trängas där under högsäsong, skriver mannen.

Här hittar du artikeln i tidningen Norra Skåne.

 
Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.