Bild
Nästa artikel
Världsmiljödagen på Botaniska

Världsmiljödagen på Botaniska

Nyheter

Fira Världsmiljödagen på Botaniska Trädgården i Göteborg idag 5 juni.

Världsmiljödagen 5 juni firas i år i Botaniska trädgården med picknick, tipspromenad, klimatcoaching, trädkramning, workshops och musik av Yttersta Kören och bandet Qüirio från Mexico. Stora gräsmattan kl 17 - 21.

Omställningen till ett ännu mer miljömedvetet Göteborg växer för varje år. Dagen bjuder på parad och prisutdelning vid Hagakyrkan innan paraden går vidare till Botaniska trädgården.

Konstnären Marie Wallin har i 13 år arbetat med att lyfta fram Världsmiljödagen och är även i år den drivande kraften bakom denna satsning i Göteborg:

- Vi vill uppmärksamma allt det som är bra med vårt förhållningssätt till naturen och särskilt den transformation vi står i, från det ohållbara till det hållbara. Det är mycket, mycket roliga och spännande saker som händer runt om i Göteborg med tema hållbarhet och vi vill ta dagen i ära och fira alla dessa fantastiska initiativ som varje dag gör Göteborg och världen ännu bättre. 

Världsmiljödagen i Göteborg börjar med den färgglad paraden från Handelshögskolan kl 17 med tema Fjärillar och Jorden. Kom gärna utklädd med fjärillar i åtanke! 
Paraden fortsätter sedan till Botaniska Trädgården som står värd för en mängd aktiviteter. Det kommer att finnas picknick, konsert, workshops, tipspromenad, trädkramarceremonier, dramatiserade vandringar med tema Nordisk Natur och mycket mer! 

Världsmiljödagen är en temadag som firas årligen 5 juni över hela världen sedan den instiftades efter FN:s miljövårdskonferens i Stockholm 1972.

Taggar: Nyheter, Hem

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.