Bild
Nästa artikel
Världspremiär för 4x4 La Strada på Jumper

Världspremiär för 4x4 La Strada på Jumper

CS 2017

Världspremiärer sker företrädesvis på Caravan Salon i Düsseldorf. Vi börjar med La Strada som för första gången presenterar en fyrhjulsdriven husbil, byggd på Citroën Jumper.

La Strada har hittills byggt sina bilar på Fiat Ducato eller Mercedes Benz Sprinter. Nu tillkommer även Citroën Jumper som basfordon.

Citroën kommer få axla uppgifterna för de fyrhjulsdrivna modellerna i Avanti-serien, medan Avanti-modellerna med framhjulsdrift fortsätter att byggas på Fiat Ducato. Vare sig utseendemässigt eller i förarhytten skiljer sig de två basfordonna väsentligt åt. Citroën Jumpers motor och växellåda är dock fördelaktiga för fyrhjulsdrift, 163 hk och ger gott om kraft till de stora Avanti-modellerna F, C och EB.

När det gäller de fyrhjulsdrivna versionerna av La Strada Avanti-serien samarbetar företaget med franska Dangel för att leverera ett drivaggregat som har en automatisk 4x4 visco-koppling. Fyrhjuldriften i Avanti-modellerna arbetar permanent och fördelar kraften automatiskt till hjulen med störst grepp. Markfrigången på alla Avantimodeller höjs med 15 millimeter på framaxeln och 23 millimeter på bakaxeln. Dessutom är motorn skyddad på undersidan med en hasplåt. Alla fyrhjulsdrivna La Strada Avanti-modeller är utrustade med Citroëns 2,0 liters Blue HDI-motor som ger 120KW / 163HP.

För den som så önskar finns La Strada, i samarbete med Dangel, även för tuffare terrängförhållanden. Där hittas bland annat en bakaxel med differential.

De svenska priserna för den 5,4 meter långa Avanti M och C samt den 6,36 meter långa Avanti F är i skrivande stund inte kända.
Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.