Bild
Nästa artikel
Världspremiär på Vario Signature 1200

Världspremiär på Vario Signature 1200

NYHETER

På jakt efter något större? Varför inte åka till Düsseldorf den 26 augusti och kolla in världspremiären på Vario Signature 1200 som byggs på MB Actros 2553 LLL. Tolv meter och ett pris runt åtta miljoner gör att den kanske ändå inte blir en vanlig syn.

530 hästkrafter, 26 ton, 12 meter lång, 2,55 meter bred och nästan exakt fyra meter hög. 3-axlad, Slide Out och garage med plats för en bil. Visst låter det imponerande om man nu inte skräms av att det kanske inte är den mest lättparkerade husbilen.

Vario utlovar kvalitet, innovationer och total kundanpassning och det har de gjort i mer än 30 år. Nu lanserar de en ny modell som de beskriver som "den kungliga klassen, så egenartad som en underskrift", något som återkommer i deras val av modellnamn. En "delintegrerad helintegrerad" husbil med förarhytt för fyra personer. För visst är det väl trevligt att hela sällskapet sitter samlat även när husbilen körs? Att man valt beteckningen delintegrerad beror på att de behållit Mercedes spatiösa förarhytt vilket gör den till en delintegrerad husbil men...

Det är inte heller förvånande, med tanke på segment och pris, att de utlovar maximal komfort kombinerat med en säkerhetsteknik som slår det mesta. Vario framhåller ett intelligent 360°-system för runtomsikt, spårhållningssystem, uppmärksamhetshjälp och adaptiv farthållare men det finns förstås betydligt fler förarassistanssystem. Inte minst viktigt är att de lyfter fram att modellen har sportiga avgasrör (!).

Det luftfjädrade treaxlade Merzedeschassit Actros 2553 LLL lär sörja för extra god komfort. 

Att beskriva inredningen i en husbil som varje kund kan, och är tänkt ska, anpassa efter sina personliga önskemål låter sig inte göras utan problem och Vario framhåller det som är gemensamt som börjar på utsidan med en 25 meter lång LED-belysning, fönster i riktigt glas och inuti lyfter de fram fästet för TV som sänks ner i inredningen och allt hopkopplat med ett Bose underhållningssystem, Miele tvättmaskin med inbyggd torktumlare, stora förvaringsutrymmen i det luxuösa sovrummet och läderklädda dörrar. I prototypen de visar upp på sin hemsida och på en mässa för miljonärer har de dock satsat på ett stort vardagsrum med två läderklädda soffor och däremellan ett rejält soffbord. Färgsättningen går i vitt och amerikansk valnöt men, som sagt, både planlösning och färgval är upp till kunden.


I köket finns en induktionshäll och skåp med dörrar av typen "tryck för att öppna" som låses automatiskt under färd. Sovdelen kan stängas till med en dörr. Badrummet är mycket väl tilltaget och har förstås ett riktigt handfat i porslin.

Självklart har en bil i den här klassen slide-out för det fall salongen annars skulle kännas i trängsta laget och en taksäng ovanför förarplatsen, fortfarande med full ståhöjd under.

Premiärvisningen för vanliga husbilsägare som önskar byta upp sig blir på mässan i Düsseldorf.

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.