Nästa artikel
Världsrekord i konvojkörning
NYHETER

Världsrekord i konvojkörning

Publicerad 6 juli 2017 (uppdaterad 6 juli 2017)
Den 12 augusti är det dags för ett världsrekordförsök i Tyskland. Då ska nämligen ett nytt konvojrekord med husbilar i en och samma karavan sättas.
Det är mellan de tyska orterna Hochen och Walldürn sydost om Frankfurt som man hoppas att rekordförsöket ska lyckas den 12 augusti. I skrivande stund har 403 fordon anmälts men man hoppas på cirka 1000 ekipage. Det gamla rekordet sattes i Italien och innehöll 672 ekipage.

Nu kanske det låter enkelt att slå rekordet (under inmarschen till Elmiamässan?) men det finns förstås ett omfattande regelsystem för att Guiness World of Records ska godkänna konvojen.

Till exempel, bara fabriksbyggda fordon och inga hembyggen. Alla ekipage måste anmälas med namn, registreringsnummer. Rutten måste vara minst 3,2 kilometer och får ej ske på allmän/öppen väg med övrig trafik. Vidare måste konvojen vara i rörelse hela sträckan, vilket kanske är den svåraste punkten...

Är du sugen på att vara med? Några svenska fordon vore fint att se i Guiness Rekordbok! Skicka gärna en bild till oss på redaktionen i så fall. Här är konvojens hemsida för mer information, regler och anmälan. 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.