Nästa artikel
Världsrekord i minihusvagn
Nyheter

Världsrekord i minihusvagn

Publicerad 10 mars 2009 (uppdaterad 13 juli 2010)
Jörg Schorr från Tyskland har tänkt korsa Afrika på en fyrhjuling med Dethleffs minsta husvagn MiniGlobe. Om resan lyckas så är det nytt världsrekord för denna typ av fordon.

Det blir en rejäl resa på 2000 mil genom 15 länder som Jörg Schorr från Tyskland tänkt sig. Hastigheten för fordonet är omkring 80 km/h och resan kommer huvudsakligen att göras längs större vägar. Vissa avsnitt körs däremot i tuffare terräng i Sudan, Etiopien och norra Kenya vilket enligt Jörg kommer att slita en hel del på ekipaget.

- Det är min barndomsdröm att korsa den afrikanska kontinenten, säger Jörg Schorr i ett pressmeddelande. Han startar sin resa i mars och beräknas vara framme i Kapstaden i Juni om allt går enligt planerna.

Husvagnen är en något modifierad Dethleffs MiniGlobe som troligen är den minsta seriebyggda husvagnen i världen. Chassit på Jörgs vagn är ombyggt och bromsat för att spara på fyrhjulingens bromsar. Det är Al-Ko som ligger bakom chassit och modifieringen.

MiniGlobe väger endast 240 kilo och är 2,15 meter lång. Väggarna är av 24 mm sandwich, den har isolerade fönster och låsbar dörr. Vagnen är byggd för att kunna dras av småbilar och fyrhjuliga motorcyklar.

VW Fox med tillkopplad Miniglobe

Länkar

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.