Bild
Nästa artikel
Värsta och bästa rekorden!

Värsta och bästa rekorden!

BÖCKER

Som kanske ingen annan bok har Guinness World Records lyckats skapa en klassiker. Idag är det dags för 2017 års upplaga och av de 4000 rekord som presenteras är hela 3000 nya så det finns otaliga roliga rekord att förgylla kvällsdiskussionerna med!

Idag släpps den nya utgåvan av Guinness World Records (GWR) 2017 som innehåller de mest häpnadsväckande världsrekorden. Efter månader av efterforskningar världen över för att hitta de allra bästa och värsta rekorden kan GWR stolt presentera över 4000 rekord, varav 3000 är nya och 1000 är oslagbara klassiker.

Här är några exempel:
 

Mest tatuerade pensionärer
67-åriga Charlotte Guttenberg från Florida, har 91,5% av sin kropp täckt av tatueringar. Hennes tatuerade sambo Chuck Helmke träffade hon när hon skulle göra sin första tatuering för tio år sedan, då han fick hålla hennes hand eftersom hon var så nervös. Sedan dess har de inte vikt från varandras sida och de kan nu stoltsera med världsrekordet i mest tatuerade pensionärer. Chuck har lyckats dekorera hela 93,5 % av sin kropp med tatueringar.  

Yngsta kvinnan med helskägg
26-åriga anti-mobbningsaktivisten och numera catwalk-modellen Harnaam Kaur 26 år, från Storbritannien, fick skäggväxt redan när hon var 11 år och har sedan dess kämpat mot mobbning och för rätten att vara sig själv. Hon hoppas att hennes plats i Guinness World Record ska hjälpa henne att sprida sitt budskap. 2016 har varit ett stort år för Harnaam, då hon blev den första kvinnliga modellen med skägg på catwalken under London Fashion Week i mars.

Längsta levande tamkatten
Jättekatten Ludo är hela 118,33 cm lång och har lyckats ta tillbaka rekordet till Storbritannien efter en sex år lång kamp mellan två rekordhållarkatter från USA. Ludo är av rasen Maine Coon en s k ”Bamsekatt” och beskrivs av sin ägare som ”en glad och avslappnad katt – bara det att han råkar vare en jätte!”


Stora prylar i en liten stad
Jim Bolin från Illinois, USA har velat sätta sin lilla hemstad Casey på kartan och har satsat på att bygga rekordstora prylar.  Något han lyckats så bra med att han fått hela 8 rekord i årets bok för bland annat största brevlådan som mäter 162, 63 kvm och den största gungstolen, drygt 17 meter hög och 10 meter bred. Båda fungerar utmärkt att använda.

Boken finns att köpa överallt där böcker säljs
Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.