Bild
Nästa artikel

Vi fortsätter utveckla vår hemsida

SAJTEN

Som du troligen upptäckt har vi ändrat utseendet samt en del funktioner på vår hemsida. Syftet är att underlätta det allt mer frekventa mobilsurfandet. Läs mer om hur vi tänkt och gjort!

Skillnaderna är väl knappast dramatiska men bland annat har vi ändrat menyfunktionen för att det ska bli lättare att hitta även äldre artiklar. Som vid alla ändringar kan det dock bli några inkörningsproblem för även om vi taggar de nyskrivna artiklarna för att passa den nya uppbyggnaden finns det runt 8 000 äldre artiklar att surfa runt bland. Tyvärr kan det ha uppstått något misstag vid omläggningen även om vi gjort vårt bästa för att undvika det. 

Högst upp på sidan finns en omgjord menyrad. Där kommer du direkt till de tre vanligaste kategorierna och öppnar du någon av dem kan du förfina sökningen vidare. Under "meny" ser du alla kategorierna där du kan välja den grupp av artiklar du vill surfa runt i. Självklart kan du även frisöka men då måste förstås sökordet stämma exakt.

En funktion som vi hoppas många kommer att uppskatta är hur artiklarna visas. Väljer du att titta på en viss artikel kommer du till den näst nyaste artikeln i samma kategori om du scrollar dig nedåt. Har du sökt en äldre artikel kommer den nyaste artikeln i samma kategori som nästa.

De kategorier vi nämner här syns inte för dig som surfar och en artikel kan höra till flera kategorier. Systemet väljer att visa artiklar i den kategori vi valt som huvudkategori även om du valt en underliggande grupp. En sådan krock kan vara reportagen från mässorna där artikeln kan vara kategoriserad både som en "nyhet" och som ett "mässreportage".

Prova gärna att kolla på våra udda fordon på det sättet. Välj ett udda fordon i nyhetsflödet. Sedan behöver du bara scrolla dig nedåt för att hitta den näst nyaste o.s.v.


Att vi väljer att göra den här utvecklingen av hemsidan beror förstås på att ni hela tiden blir fler som följer oss. Under Elmiamässan nådde vi en ny högstanotering som slog oss med häpnad, det var nästan dubbelt så många i år jämfört med förra året, nästan fyra gånger så många som för två år sedan. Vi kan inte annat än tacka alla er som följer oss!

Surfa runt och kolla in de nya funktionerna!
Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.