Nästa artikel
Visby gästhamn kan få ställplatser
NYHETER

Visby gästhamn kan få ställplatser

Publicerad 26 november 2018 (uppdaterad 26 november 2018)
Det är en ny ställplats på gång i Visby hamn. Förslaget ska bli en del i den kommande upphandlingen av driften för gästhamnsverksamheten.

Det är Tekniska nämnden som vill ordna plats för ett 20-tal husbilar och husvagnar vid yttre piren i hamnen skriver tidningen Hela Gotland. Nu ska ansökan för bygglovet, som även innefattar ställplatsen, inkluderas i den kommande upphandlingen av gästhamnsverksamheten vilken ska behandlas av byggnadsnämnden och förhoppningen är att allt ska vara klar innan sommaren 2019.

– Jag hoppas att byggnadsnämnden tar det. Vi tror att det kommer vara värt det. Det finns ett sug efter ställplatser för husbilar och husvagnar och det här är ett attraktivt läge, säger Tommy Gardell (S) som vill utveckla Visbys gästhamn på det här sättet.

Den attraktivt belägna ställplatsen skulle kunna öppnas redan till nästa sommar och kommer i så fall att placeras längs med den yttre piren i Visby hamn. Därmed kan de befintliga lokalerna användas vilket gör att man med enkla medel kan erbjuda bra möjligheter centralt i Visby.

– Faciliteterna finns redan på plats och kan med fördel användas även till gäster vid ställplatserna, säger Tommy Gardell till Hela Gotland.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.