Bild
Nästa artikel
Volkswagen och Ford bildar allians

Volkswagen och Ford bildar allians

NYHETER

De två biltillverkarna har tillkännagett en allians som fokuserar på att utveckla skåpbilar och pickups tillsammans.

Över en öppen telefonkonferens berättade Volkswagens ordförande Dr. Herbert Diess och Fords VD Jim Hackett om det nya samarbetet. Det huvudsakliga området är gemensam utveckling av skåpbilar och mellanstora pickups för den globala marknaden genom delade investeringar i fordonsarkitektur.

Ford kommer att tillverka pickups för båda företagen och redan 2022 kan något vara klart för marknaden. För båda företagen kommer Ford också att titta närmare på större skåpbilar för Europa medan Volkswagen ska ta fram en skåpbil för stadsmiljö.  

– Denna allians kommer hjälpa båda företagen skapa värde och möta behoven hos våra kunder och samhället. Det kommer inte bara driva signifikanta effektiviseringar och hjälpa båda företagen utvecklas, utan också ge oss möjligheten att tillsammans forma nästa era av mobilitet, säger Hackett.

Alliansen innebär inget delägande utan kommer hanteras av en gemensam kommitté. De två företagsledarna har också signerat ett promemoria för att gemensamt utforska självkörande fordon, mobilitetsservice och elektriska fordon.

Artikeln ursprungligen publicerad på Vi Bilägares hemsida.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.