Bild
Nästa artikel
Volvo Museum kan flyttas till Liseberg

Volvo Museum kan flyttas till Liseberg

NYHETER

Ett nytt upplevelsecentrum med allt som har med Volvo att göra kan komma att byggas invid nöjesparken Liseberg i centrala Göteborg.

Sedan 1995 finns Volvo Museum i Arendalsområdet på Hisingen, där ryms Volvos historia i form av personbilar, lastbilar, båtmotorer och till och med en modell av en Arianeraket.

Nu vill de båda Volvoföretagen, lastbilstillverkaren AB Volvo och biltillverkaren Volvo Cars bygga en ny anläggning i centrala Göteborg. 

– Det här handlar om att öppna upp Volvo, så att fler kan ta del av vår industrihistoria, våra fordon och betydelsen av Volvo för staden Göteborg, säger Håkan Samuelsson, vd för Volvo Cars i ett pressmeddelande.   

Volvoföretagen ska tillsammans med den kommunalt ägda nöjesparken Lisberg skriva en avsiktsförklaring om att undersöka möjligheterna att hitta en lämplig plats för Volvos upplevelsecentrum invid Liseberg. Runt nöjesparken finns också Universeum och Svenska Mässan.

– Med ambitionen om att skapa en modern, internationell Volvoupplevelse, och i synergi med Lisebergs centrala läge och expansion, kan satsningen dra hundratusentals fler gäster till evenemangsstråket, säger Andreas Andersen, vd för Liseberg i en kommentar.

Artikeln ursprungligen publicerad på Klassikers hemsida.

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.