Nästa artikel
Volvo och Microsoft gör det möjligt att prata med bilen
NYHETER

Volvo och Microsoft gör det möjligt att prata med bilen

Publicerad 6 januari 2016 (uppdaterad 6 januari 2016)
Drygt 33 år efter den populära tv-serien Knight Rider, där David Hasselhoff kunde prata med sin bil KITT, lanserar nu Volvo och Microsoft ett röststyrningssystem som styrs med ett aktivitetsband.

Tekniken håller på att ge oss allt smartare funktioner till våra bilar. Nu lanserar Volvo en ny lösning där det går att ge bilen instruktioner, i dagsläget att ställa in navigeringssystem, starta värmare, låsa dörrar, blinka med lampor och tuta, via appen Volvo On Call och ett anslutet Microsoft Band 2.

Det var i november 2015 som Volvo och Microsoft offentliggjorde sitt samarbete kring den första fordonsapplikationen med HoloLens teknik. HoloLens är världens första helt fristående holografiska dator som i framtiden kan användas för att omdefiniera kunders sätt att uppfatta, utforska och köpa bilar. Röststyrningssystemet för Volvobilar som fjärrstyrs med Microsoft Band 2 är ytterligare ett steg i Volvo Cars och Microsofts ambition att tillsammans utveckla nästa generations fordonsteknik.

– Volvo vill ge en så enkel och bekväm bilupplevelse som möjligt, och detta genom att använda den senaste tekniken på ett relevant och inspirerande sätt. Röststyrning är bara början vad gäller digitala hjälpfunktioner, säger Thomas Müller, Vice President för Electrics/Electronics & E-Propulsion, Volvo Car Group.

– Vi använder inte teknik för teknikens skull när vi tar fram nya lösningar. Om tekniken inte gör kundens liv enklare, bättre, säkrare eller roligare är den inget för oss. Ärligt talat, vem har inte drömt om att kunna prata med sin bil via ett digitalt armband? säger Klas Bendrik, Senior Vice President och Group Chief Information Officer, Volvo Car Group.

– Vårt nuvarande samarbete med Volvo fortsätter generera banbrytande teknik som ger en ännu bättre bilupplevelse. Vi är alldeles i början med att upptäcka vad teknik kan göra med förarens säkerhet och produktivitet, säger Peggy Johnson, Executive Vice President för Business Development, Microsoft.

Att kunna ansluta sig till en Volvobil med röststyrning via Microsoft Band 2 kommer att vara möjligt för kunder på marknader med Volvo On Call våren 2016.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.