Bild
Nästa artikel
Woelcke Autark Crosser Compact, 5,3 meter delintegrerad på VW-T6

Woelcke Autark Crosser Compact, 5,3 meter delintegrerad på VW-T6

2020

Inte alla vill ha stora husbilar och det har Woelcke tagit fasta på med en riktigt kompakt husbil baserad på Volkswagen T6, ett basfordon som nog de flesta förknippar mer med ett äventyrsfordon än något för långsemestern. Kolla in bilderna!

Den något udda och spännande modellen som Woelcke har heter Autark Crosser Compact och byggs på T6-chassi med det kortare axelavståndet. Utan att de ändrat de yttre måtten jämfört med T6 med långt axelavstånd, 530/190/275 centimeter, lyckas de få in det mesta som man kan anse bör återfinnas i större delintegrerade husbilar, måhända då i mer kompakt format. För att lyckas med det har de utnyttjat flera inredningslösningar som utan att överdriva får kallas udda, eller kanske smarta är ett bättre ord.

Just den här modellen, Crosser Compact, är deras minsta i Autark-serien och troligen en av de minsta husbilarna i sin genre på marknaden i sin helhet. Här återfinns en L-formad soffa som efter ombyggnad blir till en dubbelsäng med måtten 2,00 x 1,36. Bordet är inte i vägen då det är uppvikbart från köksmodulen som rymmer en tvålågig spis samt en ho. Kylskåpet nås ovanifrån och stängs med lock istället för dörr, som på en frysbox. Förvaringen är löst med överskåp runt hela bodelen.

Modellen har även dusch och här är det udda att den samtidigt är entré, eller hur man nu enklast ska förklara det. Med en smart dörrlösning för toaletten blir den dörren samtidigt en avskärmning när man duschar och åt andra hållet finns en skjutdörr som skärmar av förarhytten.

I standardutförande är modellen med en totalvikt på 3 000 kilo utrustad med en 2,0 litersmotor på 150 hästkrafter men vill man ha lite mer kraft kan man välja 204 hästkrafter och lite annat smått och gott som automat, fyrhjulsdrift, större hjul och högre markfrigång eller varför inte en mer påkostad lackering. Listan gör det möjligt att passera 100 000 euro även om priset för standardutförandet ligger strax ovanför 70 000 i Tyskland.

För den som vill går modellen även att få i en XL-version vars längd är 5,9 meter.

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.