Nästa artikel
Baconlindade musslor
RECEPT

Baconlindade musslor

Publicerad 4 januari 2014 (uppdaterad 4 januari 2014)
Att linda in diverse ingredienser i bacon är inte helt ovanligt, men har du provat att linda in musslor i bacon? En höjdarkombination kan jag meddela!
Det här är en riktigt god kvällsvickning som tar lite tid att göra men är riktigt god! Du kan förbereda rätten, men behöver en ugn eller en grill. Beräkna mängden bacon till antalet musslor i burken. Välj gärna mager bacon! Även de som inte brukar gilla musslor gillar detta...
Servera gärna en kall öl till detta.

Så här gör du:

Klipp baconpaketet i två halvor.

Linda in varje mussla i en halv skiva bacon

Lås rullen med en tandpetare

Lägg upp i ugnssäker form, miniugnen eller på grillen. Eftersom tillagningssätten varierar får du hålla lite koll men i en vanlig ugn på medelhög värme behövs ungefär 15 min.

Arbetsinsats:
Måttlig. Det här receptet kräver ugn eller grill. En mini-ugn, som du ser i relaterad artikel, är smidig i många sammanhang och fungerar till detta recept. Det är en enkel och god kvällsvickning och det blir garanterat inga rester kvar!

Diskmängd:
Väldigt liten, men använder du miniugnen lägg folie i botten.
Det här behöver du
Bacon
Musslor i vatten
Tandpetare

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.