Nästa artikel
Enkla recept för varma sommardagar
Recept

Enkla recept för varma sommardagar

Publicerad 31 juli 2022
Här bjuds på godaste, bästa och lättaste recepten som kräver minimal ansträngning och som smakar gott hur hett det än är. Smaklig spis!

Toast Skagen

4 personer

  • 4 skivor rostat bröd
  • Ca 280 g handskalade räkor i lake, avrunna
  • 1 dl majonnäs
  • 1/2 dl gräddfil
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk riven pepparrot (på tub)
  • 1/2 dl frysta gröna ärtor
  • 1 msk fryst dill
  • Salt och peppar
  • 1–2 urkärnade avokados i skivor
  • 75 g stenbitsrom
  • Färsk dill till garnering
  • Färsk citron i skivor till garnering

Gör så här:
Hacka räkor och blanda med ärtor, majonnäs, gräddfil, dijonsenap, pepparrot och fryst dill. Smaka av med salt och
peppar.

Dela bröden diagonalt eller behåll dem som de är, lägg på avokadoskivor och toppa med en rejäl klick av räkröran.

Garnera med en tesked stenbitsrom, en dillkvist samt en liten skiva färsk citron. Godare blir det inte!

Räkröran passar också ypperligt att fylla baguetter med och ta med till stranden.


 

Bakad potatis i omniaugn med frisk tonfiskröra

4 personer

  • 8 medelstora tvättade potatisar
  • Salt och peppar
  • 2 burkar tonfisk (ca 240 g avrunnen)
  • 1 dl majonnäs
  • 1/2 dl gräddfil
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 msk fryst dill
  • 1 finhackad stjälk selleri
  • 1 finhackad stjälk salladslök
  • Färsk dill till garnering
  • Färsk citron i skivor till garnering
  • Salt och peppar

Gör så här:
Gör ett ganska djupt kryss med kniv i potatisarna och lägg dem i omniaugnen. Grädda/baka dem på platta på ganska hög värme tills de är genombakade cirka 20–30 minuter.

Blanda avrunnen tonfisk med majonnäs, gräddfil, dijonsenap, fryst dill, selleri och salladslök. Smaka av med salt och peppar.

Fyll potatisarna med tonfiskröran och garnera med färsk dillvippa och citronskiva. Makalöst gott!

Omniaugnen är verkligen helt outstanding när det gäller att baka potatisar!

Hallon & rabarbersmoothie

4 personer

  • 2 skalade och slantade rabarberstjälkar
  • 3 msk socker
  • 250 g frysta hallon
  • 2 dl vaniljyoghurt
  • 1–2 dl valfri juice
  • Eventuellt myntablad att garnera med

Gör så här:
Lägg rabarberslantar och socker i en kastrull och l t ”koka ihop” på medelvärme några minuter tills sockret smält och rabarbern blivit mjuk. Låt svalna.

Blanda rabarberkompotten med frysta hallon och mixa tills slät. Blanda i yoghurten och juicen.

Häll upp i härliga glas och drick med sugrör eller ät med sked, otroligt friskt, gott och faktiskt mättande!


 

Krispig pastasallad med salvia och brynt smör

4 personer

  • Fylld färsk pasta med ost, ca 500 g
  • 75 g smör
  • 1/2 dl grovt hackade färska salviablad
  • Rivet skal av halv citron
  • 2–3 nävar färsk spenat
  • 5–10 klyftade rädisor
  • 1 knippa lättkokt sparris i bitar
  • Salt och peppar
  • 1 näve saltade nötter
  • Salt och peppar

Gör så här:
Koka pastan enligt anvisning och låt rinna av. Bryn allt smör i en kastrull och lägg i salviablad samt rivna
citronskalet. Låt svalna något.

Blanda pasta, färsk spenat, rädisor, sparris med det brynta smöret, smaka av med salt och peppar och lägg sedan upp i större skål eller portionsskålar.

Garnera med grovhackade, rostade och saltade nötter.

Troligtvis världens godaste pastasallad! Perfekt för heta dagar!


 

Gazpacho med avokado & tomatbruschetta

Gazpacho för 4 personer:

  • 1 burk krossade tomater
  • skalad cantalopemelon i bitar
  • 1/2–1 skalad gurka i bitar
  • Grön paprika i bitar
  • Röd paprika i bitar
  • 2 finhackade schalottenlökar
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1/2 tsk chiliflakes
  • 3–4 msk vitvinsvinäger
  • Salt och peppar
  • Färsk basilika till garnering

Bruschetta för 4 personer:

  • Rostat bröd (gärna baguette)
  • 1 tärnad avokado (gärna riktigt mogen)
  • 10 cocktailtomater, klyftade
  • 1 finhackad schalottenlök
  • 1/2 dl finhackad färsk basilika
  • 2–3 msk olivolja
  • Salt och peppar
  • 1 skalad vitlöksklyfta att gnugga bröden med

Gör så här:

Gazpacho: Blanda alla ingredienser och mosa eller mixa soppan slät. Smaka av med salt och peppar. Vill man inte ha slät soppa så finhackar man bara allt (riv i så fall gärna gurkan på rivjärn) och rör ner i de krossade tomaterna.

Häll upp i kanna och servera i glas. Garnera gärna med färska basilikablad.

Bruschetta: Blanda avokado, tomater, lök, basilika och olja. Smaka av med salt och peppar. Gnugga bröden med färsk vitlök. Toppa sedan bröden med avokado och tomatsalsan.

Garnera med färska basilikablad. Supergott till de allra flesta soppor!


 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.