Bild
Nästa artikel
Även fartkameror ska fira midsommar

Även fartkameror ska fira midsommar

UDDA

Fartkameror kan användas till mycket och faktiskt även till att få folk att dra på munnen. Den här bilden dök upp i mitt Facebook-flöde och då uppdagades en historia som gränsar till det osannolika.

För många år sedan fanns det vid Solvalla i västra Stockholm ett företag som satte upp en provdocka väl synlig från vägen. Den klämkäcka dockan stod på ett tak en bit från vägen och var alltid klädd på ett uppseendeväckande sätt, hur berodde på årstid och helglämplighet. Den blev påskkärring till påsk och luciaklädd till den högtiden. Eller vad det nu var som var lämpligt och roligt. Möjligen var det inte trafiksäkert eftersom bilisternas uppmärksamhet alltid var riktad mot dockan för att se vad som hänt sedan man senast passerade.

Först i ett senare skede tillkom fartkameror, eller trafiksäkerhetskameror som det formellt heter. Inte kunde man då tro att dessa skulle komma att spela motsvarade roll och kläs i lämplig stass beroende på högtid. Men så har det blivit, åtminstone på riksväg 51 där en av Sveriges 1 800 fartkameror finns och just denna sattes upp 2018. Men en grå och trist fartkamera gör ju ingen glad vilket närboende försökt ändra på.

I julas hade den skägg, tomteluva och glitter, i påskas hade den lite ris, fjädrar plus kycklingar och nu i midsommartider är förstås en midsommarstång lämplig utstyrsel. Vad månde bliva när vi kommer till Halloween. Möjligen är detta humörhöjande tilltag som inte påverkar kamerans funktion något mer trafiksäkert eftersom kameran sitter betydligt närmare vägen än platsen där den först beskrivna dockan var uppställd. Men så är det ju en trafiksäkerhetskamera. 

Vi tackar Toril Nevestveit för att vi fått tillstånd att publicera bilden!

Taggar: Humor

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.