Bild
Nästa artikel
Nessie får årets första färskvattnen.
Nessie får årets första färskvattnen.

Nu är vi på rull igen!

På väg

Äntligen är vi ute och rullar med redaktionsbilen Nessie. Efter äventyr med GPS blir första stopp Gränna där vi serveras flygande pizza!

Efter service, däckbyte och godkänd besiktning tidigare i vår är vi nu äntligen på väg ut, jag och husbilen Nessie. Färden går söderut där flera jobb är inbokade. Första övernattningen blir Gränna som är en personlig favorit. Ljuset, vattnet och härliga minnen gör att det alltid känns bra att komma hit. Vi ställer oss på betalställplatsen tillsammans med ungefär tjugo andra husbilar, inga väljer de billigare alternativen som finns. På campingen intill står det många husvagnar och även en del husbilar, säsongen är igång!

En fördel med ställplatsen vi valt är att det finns färskvatten och gråvattentömning. På hemmaplan är det faktsikt inte så enkelt att hitta det. Vi hyr ett garage utan tillgång till vatten och ingen villauppfart eller gård finns att tillgå för den delen. Vi fyller således upp vattentanken här och efter det smörjs alla gummilister med siliconspray (även de på toatanken) Det är ett mycket bra sätt att slippa problem men se upp så inget hamnar på karossens lack, spraya på en trasa en bit från bilen och smörj listerna.

Det har tagit hela dagen att komma hit. Jag väljer ofta mindre vägar men ibland vill jag komma fort fram och då är exempelvis E4 ett bra alternativ. Jag börjar dock med riksväg 55 från Uppsala till Norrköping. I trakten av Flen uppstår problem eftersom jag har satt på min GPS. Jag vet egentligen hur jag ska köra så i efterhand kan jag fråga mig varför jag gjorde det? Den är nämligen helt hopplös och leder in oss på till synes helt galna irrvägar. Till slut i Norrköping då och nu vet jag att det är raka spåret till Gränna på E4. Det är liksom inget snack om det. Men nej: Apparaten vill att jag ska av så fort som möjligt och in på småvägar. Nu minns jag! Kollegan som körde bilen förra året ville inte under några omständigheter köra på motorvägar men ändå den kortaste vägen. Följdaktligen knappade han i de preferenserna på apparaten och det är därför den knasat så, den gjorde bara som den blivit tillsagd.


Nu är det hög tid för lite mat men jag har inte haft tid att handla men lyckligtvis finns det restauranger i Gränna. Strandkrogen är ett alternativ med fin utsikt i hamnen och den brukar vara öppen. Tyvärr berättar en liten lapp att de har stängt idag men i morgon klockan fem är jag välkommen. Det känns som magen gråter under promenaden upp till centrala Gränna. Där har jag tidigare ätit på Grännagården när jag varit här lite utanför högsäsongen så att säga. Jodå, det är öppet och de kan greja en pizza. Efter ett tag kommer den glidande, den serveras nämligen av Isabella som åker airboard! Den slinker ner utan problem och efter det skriver jag det här. 
Taggar: Reportage

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.