Bild
Nästa artikel
Dometic först med kylbox i biokomposit

Dometic först med kylbox i biokomposit

PRYLAR

Dometic introducerar ett återvinningsbart biobaserat material till sin termoelektriska kylbox, den första av sitt slag inom branschen. Kylboxen har ett 26 procent lägre koldioxidavtryck jämfört med traditionella kylboxar av polypropen.

Dometic är först i branschen med att introducera ett nytt och innovativt biokompositmaterial i sin senaste termoelektriska kylbox.

– Det är viktigt att Dometic kan erbjuda ett ännu miljövänligare sortiment. Detta är ett steg mot vårt mål att förbättra och skapa mer hållbara produkter i vår produktportfölj. Vi har som avsikt att öka dessa insatser under kommande år för att leda denna viktiga branschändring, säger Anton Lundqvist, CTO för Dometic.

Biokompositen innehåller grova fibrer från hampaplantan, som är speciell när det kommer till att binda koldioxid. Genom att använda detta hållbara material kan vi använda mindre fossilbränsleplaster i produkten, utan att kompromissa med prestanda.

Fibrerna ger ytan ett stilrent och naturligt utseende och gör varje enskild kylbox unik. Dometic CoolFun SC30B är tänkt för mobila äventyr, livsmedelstransporter, bilresor, picknikar, arbetsluncher eller trädgårdsfester.

Boxen rymmer upp till sex stycken stående tvålitersflaskor och kan drivas på antingen 12 eller 230 V och har en maximal nedkylningseffekt på 18 °C under omgivningstemperaturen. Den har dessutom en extra uppvärmningsfuktion för att värma innehållet i boxen upp till 65 °C.

Locket har en USB-port som kan användas för att ladda en mobiltelefon eller någon annan enhet när kylboxen är ansluten till en strömkälla.

Strömförbrukning uppges till 47 W på 12 V likström och 55 W på 230 V i nedkylningsläge, samt 39 W i uppvärmningsläge.Vikten är 4,3 kilo och de yttre måtten (LxBxH): 39,6 x 29,6 x 44,7 cm. Innermåtten anges till (LxBxH): 32,0–34,2 x 23,1–25,3 x 36,5–40,4 cm. Priset är 1 375 kronor.

Taggar: Prylar

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.