Bild
Nästa artikel
Farlig USB-laddare återkallas

Farlig USB-laddare återkallas

EL-SÄKERHET

Många av oss söker små, lätta och praktiska saker som denna smidiga USB-laddare. Men har du just denna ska du lämna tillbaka den då den visat sig brandfarlig.

Elsäkerhetsverket har beslutat att importören Q.Telecom AB ska återkalla sålda USB-laddare från konsumenter. USB-laddaren är farlig och har allvarliga brister gällande elsäkerhet.

Bristerna som upptäckts vid provning utgör sammantaget risk för både elchock och brand. Laddarens hölje uppfyller inte kravet för tålighet gentemot brand vilket gör att vid ett överslag kan USB-laddaren börja brinna.

Fler farliga brister
När produkten spänningsprovades visade det sig att isolationsavståndet är för klent tilltaget vilket innebär stor risk för strömgenomgång och elchock. Stickproppsdelen uppfyller inte kraven utan är felaktigt utformat och stiften sitter inte fast ordentligt utan kan roteras. Produkten saknar också EG-försäkran och uppgifter om både tillverkare, typbeteckning och CE-märkning.

Äger du den här produkten?
Om du äger denna produkt bör du lämna tillbaka produkten till inköpsstället eller förstöra den. Importören Q.Telecom AB är ålagd att varningsinformera.

För mer information kontakta:
Martin Gustafsson, inspektör vid Elsäkerhetsverket martin.gustafsson@elsakerhetsverket.se

Taggar: Prylar, Hem, Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.