Bild
Nästa artikel
Handsfree till telefonen

Handsfree till telefonen

PRYLAR

Ringa under körning kan numer ge böter även om man trots det ibland ser förare som håller i sin lur. Vi tittar på ett alternativ som medger samtal på enklast möjliga sätt.

Som väl alla känner till vid det här laget är det inte längre tillåtet att prata i telefon under bilkörning, i varje fall i vissa fall. Kör du utomlands ibland är reglerna dessutom nästan utan undantag mycket striktare. Det kan därför finnas skäl att titta närmare på de alternativ som finns för att slippa hålla i luren men även för att slippa olika öronmusslor. Idag finns det ekonomiskt överkomliga system som gör att du kan tala i telefon på motsvarande sätt som om du pratar med din passagerare. Det du ändå måste tänka på att en del husbilar har en så pass hög bullernivå att det påverkar alla sådana här system negativt, så även Parrot.

Vi tittade på Parrot Minikit Neo Bluetooth Bilset MINIKIT Neo som kombinerar tekniken att ringa och ta emot samtal utan att röra några knappar.

Röststyrningen fungerar häpnadsväckande bra. När telefonen är ansluten via Bluetooth till Minikit, kan kontakterna i telefonboken nås via röstkommando   och du ber telefonen ringa upp. Lika väl fungerar språkmenyn. När du trycker på den roterande tryckknappskontrollen Minikit når du via röststyrning respektive menyalternativ. Trycker du fler gånger når du djupare in i menyn vilket är mycket smidigt.


Den här modellen kan anslutas till två telefoner vilket är praktiskt om två olika förare turas om att köra bilen. Batteritiden anges till tio timmar samtal och avslagen i upp till sex månader. Måtten är längd 94 mm, bredd 54 mm, tjocklek 39 mm och vikten är 69 gram. Omfattande tekniska data finns på nedanstående länk.

Parrot Minikit hittar du bland annar här där den kostar 744 kronor.
Taggar: Prylar

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.