Bild
Nästa artikel
Hydrauliska stödben för plåtisar

Hydrauliska stödben för plåtisar

PRYLAR

Sedan tidigare finns HY4 vilket är AL-KO:s stödbenssystem för husbilar. Nu lanseras HY2 som enbart har två stödben för att både spara pengar och vikt.

Automatiska nivelleringssystem har sina poänger, det är bekvämt att få husbilen i våg bara genom att trycka på en knapp men systemen väger en del och ofta är varje kilo viktigt. Därför lanserar AL-KO nu ett alternativ till HY4 som har fyra individuellt styrda stödben, det nya HY2 som kommer att visas för publik på CMT-mässan i Stuttgart den 11-19 januari har två stödben som placeras vid bakaxeln.

De första leveranserna av HY2 utlovas till i mars 2020 och systemet finns till Fiat Ducato, Peugeot Boxer och Citroen Jumper, skriver Ampnet.

HY4 som kom nyligen har även en viktfunktion, systemet räknar ut fordonets totalvikt något som dock inte HY2 kommer att kunna göra. Även HY2 kan styras med automatik eller manuellt om det skulle behövas någon ytterligare justering och systemet har även en barnspärr för att hindra oavsiktliga ändringar. Skulle man i ett senare skede vilja uppgradera systemet till HY4 kommer detta att vara möjligt.

Något svenskt pris finns inte än.

Taggar: Prylar

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.