Bild
Nästa artikel
Mini-ugn att ställa på spisen

Mini-ugn att ställa på spisen

PRYLAR

Ibland behövs en ugn när maten ska lagas men som bekant så är de inte så vanliga i mobila boenden. Men det finns en lösning, ställ denna miniugn på spisen så är problemet löst!

I mobila boenden finns det sällan någon riktig ugn och även om matlagningen oftast anpassas till det är det ibland så att det skulle varit bra. Den här nygamla lösningen med en miniugn som placeras på spisen har absolut en praktisk funktion.
På nätet kan man hitta kommentarer från ägare som säger något i stil med detta om sådana här miniugnar:
-Ugnen är jättebra! Man kan fixa allt från kakor till potatisgratäng i den!
-Helt suverän. Jag brukar baka bröd i den. Sätter en liten deg med torrjäst (1/4 av rekommenderad dos) på kvällen. Rullar 12 bullar. Smörjer formen och bullarna med matolja, låter de sedan jäsa över natten. Gräddar sedan på morgonen... Mmmm.
 

Miniugnen placeras ovanpå gasol/sprit/fotogen/el-spisen (men ej keramikhällar) och konstruktionen fördelar värmen och man kan göra såväl sockerkaka, potatisgratäng som värma gräddfärdigt bröd och sprida doften av nygräddat bröd ute på campingen. Jag garanterar att campinggrannen kommer att fråga en del!

Tillverkaren säger själv att praktiskt taget allt som kan värmas, bakas och lagas i en fast ugn kan också göras enkelt och bekvämt på spisen.

Behöver man inspiration till maträtter att laga i miniugnen, så finns också en 64-sidiga bok med 30 recept, inspirerade bilder och en del tips, från samma företag. Kostar runt 80 kronor.

Tycker du det är svårt att dosera värmen är ett tips att lågans storlek bör vara lika stor som den som håller en stor gryta med redan kokande vatten kokande.

Ugnen hittar du här och kostar 349 kronor även om priset verkar variera en hel del mellan olika försäljningsställen.

Taggar: Prylar
Mini-ugn att ställa på spisen
Mini-ugn att ställa på spisen

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.