Bild
Nästa artikel
Navigator som förstår tal

Navigator som förstår tal

JULKLAPP

Lagom till nya lagen om användning av teknisk utrustning i bil har Garmin kommit med en GPS som förstår vad du säger till den. Du slipper alltså knappandet och navigatorn kan dessutom kopplas till deras back-kamera.

Garmin presenterade flera nya nüvi®-modeller inför 2013. De senaste navigatorerna har nya funktioner som gör det enklare än tidgare att följa anvisningarna. Röstfunktionen fungerar som så att du aktiverar den genom att säga ”Röstkommando” varvid navigatorn svarar ”säg ett kommando”. Därefter säger du antingen Sök efter plats, Sök efter kategori, Sök efter adress varefter du säger adressen eller exempelvis bensinmacken.

Garmin Real Directions™ visar vägen med hjälp av kända landmärken som byggnader, skyltar och trafikljus. För att säkerställa att du ligger i rätt körfält guidar nya Active Lane Guidance med både bild och röst. Trafikfunktionen är också ny med röst som informerar om trafikläget och röststyrning om du vill välja en ny rutt. De nya modellerna har skärmar från 4,3 till 7 tum så att du tydligt skall kunna se all information. Den nya toppmodellen nüvi 3597LMT levereras med ett nytt aktivt magnetfäste som gör det enkelt att sätta fast enheten för laddning.
– Garmins nüvi-enheter har blivit en gyllene standard för navigering på grund av sin användarvänlighet, tillförlitlighet och många funktioner. Tillsammans med våra Lifetime kartuppdateringar och de senaste framstegen inom trafikservice, är vi mycket stolta över att kunna presentera de senaste marknadsledande innovationerna inom navigation, säger Clive Taylor Produktchef för Garmin PND.
– Våra nya navigatorer gör det lättare för alla förare att hitta dit de skall. Större skärmar visar informationen tydligare och vår nya funktion Real Directions är enklare än någonsin att följa.
De nya enheterna är indelade i tre serier som passar olika kunders behov. Det är Avanced-serien som erbjuder funktioner för att guida dig som nya Garmin Real Directions™, Active Lane Guidance och trafikinformation i realtid med röststyrning. Den nya toppmodellen nüvi 3597 LMT kombinerar det bästa inom bilnavigering som finns tillgängligt från Garmin. Mer information om enskilda modeller och deras funktioner finns på www.garmin.com/nuvi.


Den nya funktionen Real Directions använder landmärken du lätt känner igen som byggnader, trafikljus och skyltar för att ge anvisningar. Till exempel kan den säga att "sväng höger efter Statoil” eller "sväng vänster vid trafikljuset." Det gör att du lättare hittar rätt samtidigt som du kan fokusera på vägen istället att försöka läsa gatuskyltar. Garmin Real Directions™ hämtar information från NAVTEQ® som är en ledande leverantör av kartmaterial. Landmärken och byggnader som valts för vägbeskrivning har kontrollerats noggrant för synlighet, framträdande och beständighet.

Den nya funktionen Active Lane Guidance använder en kombination av röstanvisningar och bilder för att förbereda dig inför en sväng eller ett filbyte. Genom en större skärm i nüvi-enheten kan man visa en animerad bild bredvid kartvyn med tydliga pilar som visar vilket körfält du skall ligga i inför en sväng. Intressanta platser med olika tjänster som finns i närheten kommer upp automatiskt, inklusive restauranger, bensinstationer, sjukhus och butiker.

I Advanced- och Premium-serien är det enkelt att bedöma trafiksituationen och besluta om du skall ta en alternativ rutt eller inte. En röst berättar om det finns trafik på rutten, vad den förväntade förseningen är och om det finns en snabbare väg. De Advanced- och Premium-modeller som inkluderar röstkommando tillåter dig att välja en alternativ rutt genom att helt enkelt säga ditt svar. Garmins nya trafik-gränssnitt visar också viktig trafikinformation bredvid kartvyn, inklusive den förväntade förseningen samt en animerad bild som visar trafiksituationen framåt i realtid. Garmins mest avancerade trafiktjänst, Garmin 3D Traffic Live, ingår i vissa modeller i Advanced-serien och i Premium-serien.

Nya regler för att använda teknisk utrustning vid körning från 1 december 2013

I korthet:

Det blir förbjudet och bötesbelagt att använda teknisk utrustning som exempelvis mobiltelefon, GPS eller dator på sådant sätt att det påverkar säkerheten vid framförandet av fordonet.

Taggar: Prylar, Hem

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.