Bild
Nästa artikel
Normark och WeHunt lanserar hundpejl

Normark och WeHunt lanserar hundpejl

PRYLAR

För dig som har hunden med på resan, utöver om du jagar, lanseras nu appen Wehunt som via GPS håller reda på var din hund är.

I höst tar appen WeHunt steget ut i butikerna med en hundpejl med obegränsad räckvidd. Genom ett samarbete med Normark kommer den finnas till försäljning hos Normarks återförsäljare i hela landet.

- Det finns en stor efterfrågan på lösningar för GPS-spårning av jakthundar, men dagens radiopejlar är klumpiga och har så dålig räckvidd att man ändå riskerar tappa bort sin jakthund. Vi är därför glada att kunna erbjuda marknaden en modern, tålig och lättanvänd GSM-baserad spårsändare som fungerar tillsammans med WeHunts detaljerade topografiska kartor. Enhetens smidiga utformning och obegränsade räckvidd gör den till ett idealiskt komplement till dagens radiopejlar, säger Lars Milde, VD och grundare på WeHunt Nordic AB.

Visserligen är appen och spårsändaren tänkt för jakthundar men fungerar självklart även för den som bara vill ha koll på sin sällskapshund och sändaren sätts på valfritt hundhalsband. Spårsändaren kostar cirka 2 000 kronor och till det behövs ett simkort som kostar cirka 1 000 kronor årligen. Sim-kortet fungerar i hela Europa och kopplar upp sig mot de tre största operatörerna i respektive land.

WeHunt Nordic AB ligger bakom jaktappen WeHunt som har över 70.000 användare i Sverige.

- WeHunt har en mycket bra och välutvecklad app med kartlösning och kan med sin kompetens både förvalta och vidareutveckla segmentet för att säkerställa hög kvalitè gällande utveckling samt support mot deras användare. Jag ser denna lösning som ett mycket bra komplement till dagens radiopejlar, säger Niclas Persson som är chef för Normarks jaktdivision.

Taggar: Prylar

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.