Bild
Nästa artikel
Ny Garmin för campare

Ny Garmin för campare

PRYLAR

Garmin Camper 1090 är det senaste tillskottet i Garmins serie med navigatorer som är specifikt anpassade till campinglivet. 10” ljusstark högupplöst kant-till-kant touchskärm gör att informationen blir tydligare och modellen är tänkt för både husbilar och husvagnar.

Camper 1090 fortsätter med samma grundfunktioner som i tidigare Garmin Camper-navigatorer, inklusive anpassade ruttförslag som tar husvagnen eller husbilens storlek och vikt i beaktande när ruttförslaget skapas. Via vägvarningar blir man uppmärksammad på exempelvis skarpa kurvor och kraftiga lutningar. Sightseeing får hjälp av Tripadvisor, intressanta platser hittas av Foursquare och det finns förinlagd information från iOverlander. Man får också tillgång till ACSI™, Campercontact™ och kostnadsfria uppställningsplatser från Trailer's PARK™, där det går att filtrera efter bekvämligheter som exempelvis elektricitet, duschar och internet. Camper 1090 är förprogrammerad med kartor över hela Europa.

– Den extra stora skärmen på Camper 1090 gör det enkelt att se detaljer gällande navigeringen som gör skillnad under resans gång, säger Dan Bartel, global försäljningschef på Garmin. Oavsett var du kör och vilken typ av semester du är ute på så får du i denna navigator en tydlig och responsiv skärm som är speciellt framtagen för dina campingäventyr.

Det finns också andra funktioner i Camper 1090 som ska ge ökad bekvämlighet och uppmuntra till säker körning som hands-free-samtal via Bluetooth och förbättrad röstassistans från Garmin. Röstaktiveringen startas genom att säga “OK Garmin” och sedan kan man prata med Camper 1090 samtidigt som man håller händerna på ratten. Med inbyggt Wi-Fi är det enkelt att uppdatera navigatorns mjukvara och kartor utan att behöva koppla upp den mot en dator.


Med den nya funktionen för reseplanering kan man para ihop Camper 1090 med appen Garmin Drive för att importera och dela GPX-filer före eller under en trip. Dessutom kan man via Garmin Drive-appen se bränslepriser, trafik och väder i realtid. Du kan också se aviseringar från din smartphone. Camper 1090 kan också paras ihop med den trådlösa backkameran BC35 eller en kompatibel backkamera från tredje part för tydligare kunna se vad som finns bakom fordonet vid backning.

Den extra stora navigatorn Camper kan monteras på flera olika sätt och både stående och liggande. Den har ett strömförsörjt magnetiskt fäste med en kraftig sugkopp, ett fäste för skruvmontage, en självhäftande instrumentbrädesplatta och en kuladapter med en AMPS-platta som är kompatibel med hårdvara från tredje part inklusive RAM monteringssystem.

Camper 1090 finns tillgänglig nu och har ett rekommenderat cirkapris på 8 299 kronor. På Garmin.se finns mer information.
 

Taggar: Prylar

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.