Bild
Nästa artikel
Ny nedbrytbar tankrengöring

Ny nedbrytbar tankrengöring

PRYLAR

Nordiska marknaden har fått en ny produkt för grundläggande desinfektion av vattentankar och för att rena dricksvatten i husvagnar och husbilar från bakterier och virus.

Produkten finns i två utföranden:
DK-DOX® AKTIV BASIC som används för grundläggande desinfektion och borttagning av biofilm.
DK-DOX® AKTIV MOBIL för borttagning av bakterier och virus ur det vatten som man just fyllt i tanken.

DK-DOX är en klordioxid produkt som trots namnet inte innehåller klor i vanlig bemärkelse. Klordioxiden är en gas som är löst i en vätska och är bland det mest effektiva som finns mot bakterier och virus. Klordioxiden är också unik genom att den tar helt bort biofilm som bildas av bakterierna på vattentankens och rörens ytor (vilket varken klor, brom eller
väteperoxid gör). Biofilm är grogrund för bakterier och den huvudsakliga källan till bakterier i vattnet. DK-DOX innehåller inget klor, inga silverjoner eller tungmetaller, och är biologiskt nedbrytbart. Detta gör att man kan, efter en grundläggande desinfektion av tanken och rörsystemet, tömma ut restvattnet i ett avlopp utan skadliga konsekvenser för miljön.

DK-DOX produkterna ger en klordioxid lösning som är pH-neutral, dvs. med ett värde på mellan 6 och 7. Detta har stora fördelar för vattensystemets plast och metall delar ur ett korrosionsperspektiv. DK-DOX är ensam på marknaden med en pH-neutral lösning.

DK-DOX AKTIV BASIC är en tvåkomponent produkt som aktiveras i samband med att man behöver använda produkten. DK-DOX AKTIV BASIC är enkel och säker att hantera - det sker inga kraftiga gasutvecklingar i samband med reaktionsprocessen som tar 1 dygn. I oaktiverad form kan DK-DOX AKTIV BASIC lagras i flera år och upp till 4 veckor i aktiverad form. Någon renspolning efter DK-DOX behandlingen behövs inte.

DK-DOX har funnits och använts i flera år på den tyska marknaden och har nu börjat säljas i Sverige och övriga Norden.

Artikeln bygger på leverantörens uppgifter då vi ännu inte hunnit testa den.
Taggar: Prylar

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.