Bild
Nästa artikel

Safegrip, ett lätt sätt att komma loss i snön

PRYLAR

Ingen har väl undgått att vintern har kommit och eftersom många gillar vintercamping tipsar vi om en typ av "snökedja" som gör att du slipper fastna i halkan. Det är separata band som spänns fast över däcket och plötsligt har du grepp även när det är som halkigast.

Produkten heter Safegrip och är ett hjälpmedel om du kört fast. Fungerar lika bra på snö och is på vintern som på leriga underlag på sommaren.

Safegrip är ett snabbmonterat slirskydd i universal-utförande som passar de flesta hjul. Ett kit består av åtta spännremmar i formbar och köldtålig TPU- plast. Remmarna är förstärkta med ett grovmönstrat metallbeslag som ger ett utmärkt grepp även på is. Safegrips konstruktion gör att montera den utan att riskera att skada fälgen. Alltihop är förpackat i en smidig transportväska tillverkad i vattenavstötande material.

Leverantören menar att Safegrip kan användas som halkskydd även i förebyggande syfte vid körning på vintervägar, men det primära är ändå att de tack vare en "smidig och unik låsanordning" kan monteras på ett fordon som redan kört fast. När du väl kommit loss kan du snabbt och lätt demontera remmarna, packa ner dem i väskan och köra vidare.

Ett kit bestående av åtta remmar kostar 495 kronor och du hittar dem hos Safedrivings återförsäljare. (deras åerförsäljarlista låter sig inte länkas, den återfinns längst ner på sidan du kommer till)

Taggar: Prylar

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.