Bild
Nästa artikel
Stäng Ducato-dörren tyst och elegant

Stäng Ducato-dörren tyst och elegant

PRYLAR

Vill du kunna stänga skjutdörren på Ducato, Jumper eller Boxer med finess finns det nu en tyst dörrstängare för eftermontering. Du stänger själv dörren nästan helt, men det sista sköts av en liten elmotor.

Tanken är att den smäll som blir när skjutdörren går i lås ersätts av ett diskret klick. System kan på sätt och vis jämföras med inredningens köksdörrar med soft-close. Firman som tagit fram denna låsmekanism heter AST Technik som ligger i Eschbach nära Freiburg.

När dörrstängaren är installerad kan man börja stänga dörren med lite tryck på handtaget från såväl in- som utsidan. När dörren är stängd till 90 procent drar en liten elektrisk motor dörren till stängt läge utan oljud. Skulle dörrstängaren bli utan ström kan dörren fortfarande stängas helt manuellt och systemet ska i normalfallet inte kräva några ingrepp i inredningen men beror på modell och årsmodell. I Tyskland kostar tekniken inklusive en täckkåpa 475 euro och passar till Ducato, Jumper och Boxer från årsmodell 2006. Monteringstiden anges till mellan två och åtta timmar.

Här hittar du AST:s hemsida.
 
Taggar: Prylar

Kommentarer

#1
david.pers
2021-02-15 12:37

Är det någon som vet om detta går att köpa och få installerat i Sverige? Märkvärdigt svårt att hitta info om detta på nätet...

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.