Nästa artikel
Stoppa branden snabbt
PRYLAR

Stoppa branden snabbt

Publicerad 30 juli 2017 (uppdaterad 11 december 2020)
Bränder har tyvärr blivit ett problem i husbilar. Nu finns en enkel och effektiv brandsläckare från BlazeCut som stoppar bränder i motorrum och elektronikskåp.

Motorutrymmen och elektriska installationer är kritiska platser med hög brandrisk och dåliga möjligheter till släckning. Dessutom är de  vanligt förekommande och svårt att upptäcka innan det är för sent. BlazeCut T-system är ett kostnadseffektivt automatiskt brandsläckningssystem som skapar en chans att stoppa eller bromsa brandutvecklingen mycket tidigt i förloppet. Med enkel installation och utan underhåll är det en perfekt första försvarslinje. En enkel försäkring som är redo dygnet runt, året runt.

Systemet  består av en värmekänslig plastslang. Vid en brandutveckling kommer temperaturen stiga mycket snabbt. När en kritisk punkt nås smälter slangen där temperaturen är som högst, och släckmedlet som är komprimerat i slangen frigörs på eldhärden. Till skillnad från andra liknande släcksystem har slangen både funktionen som branddetektor och som förvaring av släckmedel.  Med andra ord krävs ingen ytterligare utrymmeskrävande förvaringsbehållare.  

BlazeCut-systemet använder gasen HFC-236fa som släckmedel som är extremt effektivt samtidigt som den är säker. Gasen lämnar inga spår efter sig och är heller inte korrosiv som t ex pulvret i pulversläckare. BlazeCut uppfyller brandklass A (fibrösa material t ex trä), B (vätskor och plaster t ex bensin) och C (gaser t e x gasol) samt brand i elektronik. Brandsläckarna är speciellt anpassade för motorutrymmen upp till 1m³. Finns även i variant för elektronikskåp.   

Systemet är försett med tryckindikator, och kan även förses med tillbehören tryckkontakt som kan kopplas för att t ex bryta strömmen, samt ljus- och ljudvarning.

BlazeCut hittar du här där den kostar från 2 250 kronor.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.