Bild
Nästa artikel
Styr ditt Alde värmesystem med rösten

Styr ditt Alde värmesystem med rösten

PRYLAR

Bekvämlighet. Så beskriver Alde sitt system Voice Control för röststyrning av Alde värmesystem i husvagnar och husbilar. Sitt i soffan eller stå och laga mat och säg till systemet att ändra temperatur. Enklare kan det väl inte bli?

Vi blir allt mer vana vid att prata med olika apparater. Vi gör det med telefonen så att den ringer mamma eller någon annan vi vill prata med, vi röststyr datorer i olika telefonväxlar eller för den delen allt fler prylar i olika sammanhang. Mercedes nya Sprinter har fått röststyrning av entertainmentsystemet men att prata med husbilen i övrigt har hittills inte varit vanligt. Nu ska Alde ändra på det i och med att deras värmesystem går att röststyra.

Styrsystemet består av en mikrofon som sätts i innertaket i husbilen eller husvagnen samt en mottagare som monteras dolt i anslutning till Aldes manöverpanel, produkter som är enkla att installera både vid nytillverkning och eftermontering. Alde Voice Control-systemet erbjuds i fyra språkvarianter, svenska, engelska, tyska och franska och kan styra Alde 3010 och Alde 3020 HE.

Det betyder att du kan sitta i soffan och styra hela värmesystemet med din röst. Eller när du ligger i sängen och inte vill gå upp för att ändra via panelen. Med Alde Voice Control går det att ge röstkommandon om temperatur, dag/natt-läge, varmvatten, AC1 och mycket mer, var du än befinner dig i husbilen eller husvagnen. Nog kan man hålla med om att det låter både enkelt och bekvämt som Alde hävdar.

– Våra slutkunder vill ha lösningar som är lätta att använda och vi ser att våra kunder blir mer och mer mottagliga för teknik som kan lösa dessa uppgifter, säger Håkan Streimer som är försäljningsansvarig på Alde i det pressmeddelande där de presenterar nyheten. Därför lanserar vi Alde Voice Control som tillbehör till vårt Alde värmesystem.

Alde Voice Control kommer att finnas hos Aldes återförsäljare från månadskiftet november/december 2019 till ett pris på cirka 3 750 kronor. Behöver man en extra mikrofon tillkommer 1 250. Arbete för montering tillkommer.

Taggar: Prylar

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.