Bild
Nästa artikel
Var fjärde göteborgare behåller andras julklappar.

Var fjärde göteborgare behåller andras julklappar.

JULKLAPPAR

En ny undersökning visar att göteborgarna i år i snitt kommer lägga 3 610 kronor på totalt 13 julklappar. Samtidigt uppger hela 25 procent av göteborgarna att de någon gång behållit julklappar som från början var tänkta att ges bort till någon annan - vilket är mer än rikssnittet.

Undersökningen visar att den största delen av våra julklappspengar läggs på barnen. I snitt lägger göteborgaren hela 1 589 kronor på julklappar per barn, vilket är högre än snittsvensken som lägger 1 488 kronor. Efter barnens julklappar är det partnerns som kostar mest, i snitt lägger göteborgaren 1 093 kronor på sin käraste.

Över hälften av de tillfrågade göteborgarna i undersökningen (52 procent) uppger att det hänt att man köpt saker till sig själv utöver eller istället för de julklappar som man planerat att köpa. Vidare säger även en fjärdedel (25 procent) av göteborgarna att de någon gång behållit julklappar som varit tänkta att ges bort till någon annan, vilket är mer än rikssnittet på 22 procent.

- Många känner nog igen sig att det är lätt hänt att det inhandlas en pryl för egen räkning när man julklappsshoppar. Kanske till och med ännu mer nu när många också köper klappar på nätet och då slipper bära hem prylarna, säger Christina Kilström, marknadschef på Tradera.

Enligt göteborgarna kommer de bästa klapparna från partnern, som 45 procent har uppgett, följt av barnens klappar som 20 procent av de tillfrågade svarat.

Undersökningen genomfördes av opinions- och marknadsundersökningsföretaget YouGov. Under perioden 30 oktober 2013 - 5 november 2013 har sammanlagt 1 507 intervjuer via internet genomförts med män och kvinnor 18-74 år, varav 256 svarande i Göteborg.

Så nu kan du i lugn och ro titta på våra julklappstips och behålla prylen själv. Du är nämligen i gott sällskap! Dessutom är sannolikheten störst att din partner känner bäst vad du önskar, kanske för att det tjuvkikas över axeln när du "glömmer" rätt sida öppen?

Taggar: Prylar, Hem

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.