Bild
Nästa artikel
Varmt om fötterna vid vintercamping

Varmt om fötterna vid vintercamping

PRYLAR

Fryser du om fötterna fryser hela kroppen men med elvärmda sulor i skorna vid vintercampingen tycker många att livet blir betydligt behagligare. Nu finns till och med sulor med termostat som du kan reglera via en app.

Digitsole fick pris som en av de tio bästa nyheterna på 2015 års CES, Consumer Electronics Show, men har nu utvecklat sina interaktiva värmesulor ytterligare. 

Digitsoles Warm Series V4 beskrivs av Digitsole som en ny generation av interaktiva värmesulor. Med en app i din smartphone styrs sulan trådlöst till önskad värme grad för grad, från 20 till 45 grader, samtidigt som värmesulan samlar in exakt information om antal steg, avståndet du har gått och din kaloriförbrukning. Förbättringar från föregående version menar Digitsole är en smartare, förbättrad termostatfunktion, den senaste generationen av spårningsteknik, större område med värmeslingor för bättre värmespridning och ett nytt, förbättrat batteri för längre hållbarhet. All dataöverföring sker via Bluetooth och appen finns tillgänglig för Android och iOS.

- Digitsoles Warm Series passar alla som vill slippa frysa om fötterna; de som arbetar utomhus i kallare klimat, de som behöver hjälp med blodcirkulationen och välbefinnandet eller de som utövar uteaktiviteter som till exempel fiske, jakt eller skidåkning, berättar Anna Rahm, VD på Moxter AB som representerar Digitsole i Norden. Fötternas komforttemperatur ligger mellan 30 och 35 grader Celsius så syftet med Digitsoles värmesulor är inte att hetta upp fötterna, utan att bibehålla kroppstemperaturen i fötterna och aldrig nå stadiet där man börjar frysa.

Digitsole menar att deras smarta termostat automatiskt reglerar temperaturen inuti skorna genom att anpassa sulans temperatur till sin miljö. Om användaren byter miljö från utomhus till inomhus regleras automatiskt värmen i sulan så att mindre batterieffekt används.

Priset för denna hightech-sula anges till 1.995 kronor och du hittar mer information om sulan på www.digitsole.se eller www.moxter.se.

Taggar: Prylar

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.