Bild
Nästa artikel
10-årsjubileum för skördefest

10-årsjubileum för skördefest

HALLAND

När skörden är bärgad är det dags för fest på godset! I helgen samlas västsvenska mat- och hantverksutställare på Tjolöholms slott där det ordnas skördefest för tionde gången och i år har skördefesten utökats och pågår under tre dagar, 5-7 oktober.

Under skördefesten fylls Tjolöholms Slott med djur att titta på och klappa. I Kalveliten får kalvarna visa upp på "catwalken", stylade och iordninggjorda av sina unga ägare. Det blir fårvallning, hästuppvisningar och tröskning på gammalt vis. Barnen kan provsitta lantbruksmaskiner, klappa djur och ta en tur med häst och vagn. I Emils Katthult kan barnen stoja och leka i miljöer från Astrid Lindgrens älskade barnböcker. 

I det ståtliga Magasinet samlas utställare från Halland och Västra Götaland. Provsmaka och inhandla nyskördade och lokalproducerade delikatesser till helgens middag. Dessutom visar skickliga hantverkare hur de arbetar med föremål från naturen och har försäljning på plats.

Öppettider och priser

5-7 oktober, öppet fredag kl 12-17, lördag-söndag kl 10-17. Entré 140 kr, barn upp till 14 år gratis. 

Skördefesten arrangeras av Tjolöholms Slott samarbete med LRF.

GPS: N57°23'55", E12°06'12". Tjolöholm ligger väster om E6/E20, strax söder om Kungsbacka.

Läs mer på tjoloholm.se

Taggar: Evenemang

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.