Bild
Nästa artikel
130-årskalas på Kiviks Musteri

130-årskalas på Kiviks Musteri

SKÅNE

Kiviks Musteri firar i år 130 år och bjuder därför in till äppelkakekalas under Äppelmarknadshelgen. En fest för hela familjen med kunskap, upplevelser, smakprovningar och massor av kul för barnen.

Det är i år 130 år sedan Henric Åkesson, de nuvarande ägarnas farfars far, planterade sina första äppelträd i Kivik. Som en del i jubileet bjuder man nu in till firande och äppelkakekalas på musteriet under Äppelmarknaden den 29-30 september. Det bjuds även på gratis guidade turer, äppelsmaker i alla dess former, en imponerande äppelparad med 200 olika äppelsorter och torghandel med lokala aktörer.

Kiviks Musteri har funnits på samma plats i 130 år och ligger mellan Nationalparken Stenshuvud, Östersjön och äppelodlingarna. Att agera hållbart är en förutsättning för att även kommande generationer ska kunna driva familjeföretaget vidare. 
Därför bjuder musteriet under helgen sina besökare på kul, interaktivt lärande om Det goda kretsloppet, Tetra Pak berättar om den Goda förpackningen och Svenska Bin finns på plats, för… utan bin inga äpplen. I Honungsbaren kan man möta lokala biodlare och i Bi-skolan får alla barn en kul stund som avslutas med att Bamse kommer och tackar de små flitiga arbetsbina. Naturskolan håller öppet och arrangerar spännande, lärorika upplevelser för barnen. 

- Detta är ett gyllene tillfälle för oss att dela med oss av fyra generationers samlade kunskap kring det svenska äpplet. Genom upplevelser och att använda smaklökarna öppnar man sig för kunskap, säger Malena Borgström eventansvarig på Kiviks Musteri.

Här kan du läsa mer om vad som händer på Kiviks Musteri under Äppelmarknaden.

Öppettider: kl 10-18 den 29-30 september

Taggar: Evenemang

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.