Vad kan vara mysigare än att gå på mässan Caravan Stockholm, sedan ta ditt mobila boende till Gripsholms slott i Mariefred där du kan förkovra dig i brännvinsbordets spännande historia. På söndagen kan du dessutom vandra runt i Mariefreds trevliga småhusmiljö.
Den 15 februari berättar nämligen gastronomen och näringslivshistorikern Edward Blom om det traditionella svenska brännvinsbordet och dess utveckling. Berättelsen tar sin start på 1500-talet och fortsätter sedan fram till 1800-talet när brännvinsbordet föll ur modet.
Efter detta kan du njuta av en silltallrik med öl och snaps i Kronköket på Gripsholms slott. Maten kommer att serveras av Gripsholms Värdshus.
– Det är en ära för oss att få servera maten i Kronköket på det kungliga slottet, säger Fredrik Åström, VD på Svenska Kulturpärlor där Gripsholms Värdshus ingår.
En silltallrik med öl och snapsar kostar 345 kronor och kan bokas på telefonnummer 0159-347 50. Biljetter till eventet lördagen den 15 februari klockan 16.00 förköps via denna länk
GPS: 59.256021,17.219156
Det finns dessvärre inga öppna campingar eller ställplatser just nu.
Ämnen i artikeln
Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.