Bild
Nästa artikel

Restips: Custom motor show på Elmia

SMÅLAND

Arbetsfordon i tidstypisk miljö är ett av flera teman på Bilsport Performance & Custom Motor Show på Elmia i Jönköping under påskhelgen. Känn nostalgin flöda i dessa montrar!

Motorhistoriska Riksförbundet och Nostalgia Magazine har sedan flera år tillbaka haft gemensamt ansvar för innehållet i Hall C, som är den nostalgiska hallen. 

– Nu tycker vi det är dags att gamla trotjänare får den uppmärksamhet som de förtjänar, resonerar MHRF:s generalsekreterare Jan Tägt.

Ett flertal montrar, som fått olika arbetsnamn, är under planering ihop med respektive fordonsägare. Utmed ”Minnenas allé” får besökarna uppleva en blandning av olika fordon i sina rätta arbetsmiljöer och tidsepoker. Vid de klassiska Televerks-duetterna har folkstormen Valdemar dragit in under långfredagen. Besök ett traditionellt lastbilsåkeri från mitten av 1900-talet. Utryckningsfordonen är på plats vid en olycka och mycket, mycket mer.

Dessutom har ett antal fordonsklubbar visat intresse att medverka. Däribland Östergötlands Veteranlastbilsklubb och Vagnhistoriska Sällskapet. Mycket talar nu för att årets innehåll ska locka alla sorters fordonsentusiaster och smakriktningar.

– Fjolårets lyckade satsning på historiska fordon som modifierats under sin bruksperiod uppskattades verkligen. Aldrig tidigare har så många besökare samlats i Hall C, säger Eva Holmberg, projektsamordnare för mässan.

Bilsport Performance & Custom Motor Show består av fyra hallar. Hall C är den nostalgiska hallen med en härlig blandning av klassiska fordon som bilar, lastbilar, motorcyklar, mopeder och båtar.

Vi har tidigare skrivit om att mässan uppmärksammar 50-årsjubileumet för Ford Mustang. Fler evenemang hittar du i vår evenemangskalender.

Taggar: Evenemang

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.