Bild
Nästa artikel
Dags för Tjolöholms skördefest

Dags för Tjolöholms skördefest

HALLAND

Den 7-8 oktober samlas halländska mat- och hantverksutställare på Tjolöholm. Dessutom blir det mängder av aktiviteter för hela familjen.

Det finns mycket att göra och upptäcka på skördefesten för både stora och små besökare. Hälsa på gårdens djur, provsitt en traktor, åk häst och vagn runt godset, hoppa i säden och kärna smör. 

- En av årets nyheter är lekutställningen Emil! där barnen kan leka och busa i miljöer inspirerade av Astrid Lindgrens älskade Emil-böcker, berättar Maria Förssell Six, projektledare för Skördefesten. Det blir också uppvisningar av olika slag, till exempel fårvallning, voltige och squaredance. Testa på lassokastning eller lär dig plantera en gran. Dessutom återkommer den populära Kalveliten, där stylade kalvar visas upp av sina unga ägare.

På scenen i Magasinet blir det en rad intressanta framträdanden. Kungsbacka kommun delar ut sitt miljöpris och sitt arkitekturpris på lördagen och Hallands nya livsmedelsprogram presenteras av bland annat landshövding Lena Sommestad. Tjolöholms nye slottsträdgårdsmästare John Taylor berättar om sina planer på utveckling av slottsträdgården och Martina Jönsson berättar om vad som är bra och rolig mat för barn. Från scenen koras också vinnaren av äppelkakstävlingen, där den som vill kan lämna in bidrag på sin bästa äppelkaka. Konferencier under dagarna är Christian Haneson.

GPS: N57°23'55", E12°06'12". Tjolöholm ligger väster om E6/E20, strax söder om Kungsbacka.

Läs mer på tjoloholm.se

Taggar: Evenemang

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.