Bild
Nästa artikel
En julmarknad med tradition

En julmarknad med tradition

SKÅNE

På Fredriksdal firas julen som man gjorde förr. Nytt för i år är att Apoteket på området är öppet och där bjuds på nervkakor och hjärtevin. Den 2-4 december är det dags!

Som i en saga från förr brinner tusentals marschaller och guidar dig genom julskådespelet på Fredriksdal. Hela området vaknar till liv och doftar av gran, glögg, julmat, knäck och pepparkakor och stämningen i publiken brukar vara hög när de strövar runt i ett julmysigt myller av skådespel, handlare, utställare och i bakgrunden hörs trevliga julsånger. Detta traditionella julfirande hålls i historiska miljöer från 1850-talet, allt från det lantliga allmogefirandet på Lillarydsgården, det bemedlade firandet i Herrgården till marknaden i stadsmiljö.

Årets julutställning hålls i Herrgården och så kan man prova på hantverk och julpyssla på Lillarydsgården och i Herrgårdens flyglar. 
Gillar du juljazz uppträder Anna Pauline Duo vid herrgården och på andra stämningsfulla platser på julmarknaden. Vill du träffa dåtidens arbetare tittar du in hos smederna eller får råd av Kloka gumman som tar emot på Teglarröd.

Bland årets nyheter finns ett extra stort halmstall där husdjuren har det riktigt mysigt och stallet smyckas dessutom enligt Jul på Fredriksdals tradition. En annan nyhet är att du kan besöka apoteket. Varför inte smaka på nervkakor och hjärtevin, något som inte alla gjort men som var vanligt förr.

Jul på Fredriksdal genomförs den 2 – 4 december 2016.

Var?

Fredriksdal ligger i Helsingborg, lättast är att använda norra infarten.

GPS:  N56°03'27", E12°42'39"

Taggar: Evenemang

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.