Bild
Nästa artikel
En oas i skogen fylld med upplevelser

En oas i skogen fylld med upplevelser

VÄSTMANLAND

Med Bergslagernas Spelmansgille och häftig naturupplevelse lockar Hammarbackens Hembygdsförening in till ”En dag vid forsen” i Hammarbacken den 15 juni.

Här i gränstrakten mellan Hällefors, Ljusnarsberg och Lindesberg reser sig Kindlahöjden över alla minnesmärken. Berget är Sveriges sydligaste höjd på mer än 400 meter, Kindlahöjden når imponerande 426 meter. Vid forsen blir det som i Bauers trolska teckningar, bedövande vackert. Här får solen kämpa för att hitta vägen ända ner till marken men när den gör det blir ljuset fantstiskt. Nu är det inte enbart skog, här finns spännande byggnader som gör att tiden verkar ha stått still men trakten sjuder av liv. Den 15 juni ska Bergslagernas Spelmansgille dessutom förtäta stämningen med musik vid forsen. Att ta en promenad i den här miljön kommer att rensa både kropp och själ.

Vi är inte allt för långt från Örebro, mitt i ett kulturlandskap där spelmansmusiken passar extra bra. Egentligen skulle ”En dag vid forsen” hållits nu i helgen men datumet ändrades till den 15 juni säger Anna B Forslund som är ordförande i Hammarbackens Hembygdsförening.

Programmet för dagen är dock det samma som tidigare planerats

  • 13:00 (ca) håller Bergslagernas Spelmansgille sin årligen återkommande konsert med traditionella låtar.
  • 14:00 (ca) berättar Arne Johnsson under rubriken ”Detaljer och helheter - vad man kan se”.
  • 15:00 (ca) visar Sami Rahkonen bilder och berättar om ”Första halvan av 2019”.

Nere vid forsen serverar Sanna och Nils Detlofsson kolbullar och glödsill med tillbehör medan smederna smider sina alster under hela dagen. Skogskafét har också öppet hela dagen och där kan man bland annat njuta av goda smörgåsar och nygräddade våfflor. Ställbergs Rökeri säljer nyrökt fisk och Karin & Mollys loppis har öppet. Utöver det finnas fiskekortsförsäljning till sjöar och tjärn vid Hammarbacken. hr kan du läsa mer om Hammarbacken och Hammarbackens Hembygdsförening

GPS: N59°44'29", E15°01'23"

Taggar: Evenemang

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.