Bild
Nästa artikel
​​En trädgårdsfest med allt från jazz till odlingsinspiration

​​En trädgårdsfest med allt från jazz till odlingsinspiration

SKÅNE

Den stora trädgårdsfesten på Sofiero är en av södra Sveriges mest populära trädgårdsevenemang med närmare 18 000 besökare. I år är det den 23-25 augusti som gäller.

Den stora trädgårdsfesten 2019 bjuder på inspiration, kunskap och försäljning med blommor, växter och odling som gemensam nämnare. Under festligheterna kan man ta del av expertkunskaper och utbyta erfarenheter eller att bara vandra runt i lugn och ro och njuta av den fantastiska stämning som skapas. Man kan även hitta det mesta att köpa hem till sin trädgård, sitt hem eller skafferi från någon av ett hundratal försäljare och på matgatan finns en rad närproducerade delikatesser. Evenemanget andas fest och trädgårdsglädje och lockar varje år besökare från hela Sverige.

– Vi är måna om och har höga ambitioner att ge besökaren en upplevelse fylld av kreativitet, inspiration, kvalitet, mångfald och kunskap. Och under dagarna tre kommer vi att fylla Sofiero slott och slottspark med just detta. En underbar möjlighet för trädgårdsexperter, trädgårdsälskare och livsnjutare att mötas och inspireras av både det spektakulära och det jordnära, säger Martina Arnér, Projektledare Den stora Trädgårdsfesten 2019.

Johannes Wätterbäck, som är känd som Farbror Grön, kommer att vara programvärd under hela trädgårdsfesten och guidar besökarna rätt genom helgens alla begivenheter. Han är en flitigt anlitad föreläsare, driver en blogg och är en stor inspiratör på instagramkontot @farbrorgron.

En av höjdpunkterna under trädgårdsfesten är Per Benjamins blomstershower och dukade bord. Per Benjamin skapade blomsterdekorationerna under Nobelfestbanketten på Stadshuset i Stockholm under åren 2015-2017, har vunnit ”Fleurop Interflora World Cup” 2002, har varit medlem av LIFE3, ett samarbete mellan Europas topp tre florister och har publicerat över 20 böcker. Under den stora Trädgårdsfesten kommer han att bjuda på en blomstershow framför slottet och i parken dukar han upp bord på temat nyfikenhet, kreativitet, glädje och känslor.


Årets spektakulära idéträdgårdar är noga utvalda och kommer att vara mellan 50-100 kvadratmeter. Med varierande tema skapas trädgårdskonst på hög nivå där man möts av Sagoskogen – en hattstuga, ett björnspår och ett solägg, Snäckformade trädgården, Harmoniträdgården, Längtans gröna! En hållbar livsstil samt Den rullande trädgården.

Den som är nyfiken på hur det går till att driva och sköta en slottsträdgård kan lyssna på Sofieros trädgårdschef Mikael Löfving som intar scenen tillsammans med Johannes Wätterbäck och då går det även att ställa frågor till honom. I parken kommer några av Sofieros trädgårdsmästare att finnas och det kommer att bjudas på guidade turer bland blomsterrabatterna med Sofieros egen trädgårdsdesigner Sara Bratt.

Den stora trädgårdsfesten tar inte slut där utan besökaren kommer också att kunna uppleva inslag såsom Konstutställningen ”Bland blommor” av Linda Schilén, Artwalk i rhododendrondalen, svängig jazz och blues med rötter i den amerikanska musiktraditionen av Mattias Lind Trio, utställningen ”Carl Milles – drömmare och skulptör” i både slott och orangeri. Upplevelserna i slott och slottsträdgård kommer att spänna över hela spektrat från utställningen ”Kungligt Sommarliv” i slottet till möjligheten att få besöka Öresunds fågelförening och ha en papegoja på axeln. Precis som det ska vara på en trädgårdsfest där varje besökare hittar något nytt att upptäcka. 

Entré: 150 kr för vuxen, gratis upp till 18 år. Parkeringsavgift 50 kr (förköp 40 kr). 

All information hittar du på den-stora-tradgardsfesten-2019.

Var: Sofiero slott och slottsträdgård, Helsingborg

När: 23-25 augusti kl 10-18

Taggar: Evenemang

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.