Bild
Nästa artikel
Folkfesten Power Big Meet hålls den 4-6 juli

Folkfesten Power Big Meet hålls den 4-6 juli

VÄSTERGÖTLAND

Det kommer att lukta V8. Mullra både diskret och distinkt. Musiken över nejden kommer att smaka 50-tal, likaså klädseln. Snart är det dags för årets stora motorevenemang som numer hålls i Lidköping.

Power Big Meet är en av europas största motorevenemang i sin genre och hålls på Hovby flygfält i Lidköping. På torsdag den 4 juli 2019 drar det igång och håller på till och med lördagen den 6:e. Folkfesten som omfattar bilträffen och cruisingarna i de centrala delarna av Lidköping under kvällarna, förväntas locka många besökare. 

Det blir flera omröstningar om snyggaste, bästa eller mest spektakulära bil när olika “Judging of cars” avgörs. Marknaden kommer att svämmas över passande bildelar och rocka-billy.

Finbilscruisingen under fredagen kommer att gå runt Nya stadens torg som den gjorde tidigare år. En cruising, den så kallade Läcköslingan arrangeras lördagen den 6 juli där upp till 150 bilar kommer att åka i karavan tur och retur från Lidköping till Läckö slott mellan klockan 13-15. Information kring cruisingarna, vägavstängningar och tider finns på lidkoping.se/powerbigmeet

Lidköpings kommun, Polisen, Västra Götalandsregionen genom Närhälsan och Skaraborgs sjukhus samt Västtrafik har under våren förberett sig inför att Power Big Meet.

Det är den lokala föreningen ACCS Lidköping som arrangerar cruisingarna.

– Polisens insatser syftar till att evenemangen ska upplevas som trygga och säkra. Polisen har, förutom personal från Skaraborg, förstärkning från regionen med trafikpolis och rytteri, säger Fredrik Malm, strategisk ledning polisen.

Taggar: Evenemang

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.