Bild
Nästa artikel
Ibland togs livet med en klackspark. Ronnie trampade för seger, här med Gunnar Nilsson. Kenneth Olausson var med bakom kameran.
Ibland togs livet med en klackspark. Ronnie trampade för seger, här med Gunnar Nilsson. Kenneth Olausson var med bakom kameran.

Föredrag om Ronnie Peterson

STOCKHOLM

Det fanns en tid när svensk husvagnsindustri sponsrade Formel 1. Racinglegenden Ronnie Peterson sponsrades i alla fall av Polarvagnen i Dorotea och en av dem som följde Ronnie under hans karriär är motorjournalisten Kenneth Olausson. I november ska han hålla föredrag i Berwaldhallen om tiden med Ronnie Peterson.

Intresset för Ronnie Peterson är fortfarande stort trots att det gått ett halvt sekel sedan han omkom. Han är en av Sveriges mest kända sportprofiler och många följde örebroaren som startade i 123 GP. Ingen annan svensk har varit med i Grand Prix lika ofta i den här eran, då svensk motorsport var som störst och bäst!
 
I ett unikt framträdande berättar motorjournalisten och fotografen Kenneth Olausson, som följde sin vän under en period på tio år och såg nästan 50 tävlingar, om när Ronnie utvecklades till en av världens främste racerförare.
 
– Grand Prix var mitt livselixir på 70-talet, säger Kenneth, nu handlar det om återväxten. Efter 56 år avslutar jag repertoaren i Berwaldhallen i Stockholm den 2 november. 10 år med Ronnie, blir ett framträdande utan livlina – ett crescendo som mognat i över 50 år. Efter den sista svängen med supersvensken blir det målflagg.

Biljetter:
www.berwaldhallen.se/konsert/10-ar-med-ronnie/
www.berwaldhallen.se/konsert/10-ar-med-ronnie-3/
 
Taggar: Evenemang

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.