Bild
Nästa artikel

Foteviken vikingavecka

Höllviken

Redan 1134 stod i Foteviken ett slag och det är få platser med så gamla anor. Här kan du 23-29 juni förlusta dig med vikigarnas vanor

Här hittar du de riktiga vikingarna! Det är uppträdande, marknad och mängder av spännande aktiviteter. Läs mer i det späckade programmet som du hittar här.

Slaget vid Foteviken är ett  inslag med gamla anor. Det är få platser för vikingareenactors där det har stått ett slag. Ett är givetvis Hastings 1066 där man vart femte år har en större träff. Ett annat stod faktiskt vid marknadsplatsen vid Foteviken den 4 juni 1134. Detta historiska faktum vill vi nu arbeta vidare med tillsammans med de lokala vikingakrigargrupperna som velat driva krigarträffen på Foteviken. Arrangemanget svarar till det historiska slaget där Skånes kung Erik Emune besegrar sin farbror kung Niels och dennes son prins Magnus och där Magnus stupar med hela sin hird.
Taggar: Evenemang

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.