Bild
Nästa artikel
Hästfest på Tyresö slott

Hästfest på Tyresö slott

SÖDERMANLAND

Hästar av alla de slag kommer att fylla parken vid Tyresö slott helgen den 16-17 september. Evenemanget blir grande finale för Nordiska museets sommarsäsong på slottet.

Nordiska museets Wenke Rundberg är ansvarig för säsongens program på Tyresö slott och arbetar med att förnya utbudet på det omtyckta utflyktsmålet. Hon är stolt och glad över samarbetet med Slottshästen som möjliggjort detta nya friluftsevenemang som både får sin premiär och blir säsongens final på samma gång.

–Det har alltid funnits hästar runt Tyresö slott, både arbetshästar, ridhästar och finare vagnshästar. Hästen är en del av kulturhistorien och därför känns det så roligt att vi nu kan erbjuda såväl inbitna ryttare som barnfamiljer och hästovana en fantastisk upplevelse i den vackra parken vid Tyresö slott, säger hon.

Slottshästen består av Fredrik Hedin, Lars Lalla Nilsson och Owe Sandström som alla har mångårig erfarenhet av hästevenemang. Fredrik har bakgrund som kusk och eventarrangör och Owe Sandström är medproducent av invigningen av EM i Göteborg och har tillsammans med Lalla Nilsson producerat shower på Sweden International Horse Show.

–En av höjdpunkterna är att se den berömda Dressyrardennern Torsten, en tung ardennerhingst som dansar fram bland halvblodshästar i dressyrklasser tillsammans med sin ryttarinna Linda. Och för alla barn, sagan om Svanprinsessan som förtrollats av den elaka trollkarlen. Dessutom möter du hästar i klassiska arbetssituationer som fyrspannskörning och elegant vagnskörning med människor i tidstypiska kläder. Det blir verkligen liv och rörelse runt slottet, berättar Owe Sandström som också är konferencier under Hästfesten.


På tre arenor får du möjlighet att se vad häst och människa kan göra tillsammans genom aktiviteter, uppvisningar och tävlingar så som maratonkörning, kadrilj med islandshästar, damsadelridning, para-ridning, skogsarbete och western. Dessutom fylls parken av familjeaktiviteter, föredrag, utställare, mat och dryck. Museivåningen inne i slottet är öppen för besök hela helgen.

Hästfesten pågår kl 12–16 den 16 och 17 september. Entré 120 kr för vuxna och 50 kr för barn inklusive entré till museivåningen inne i slottet. Biljetter via ticketmaster.se, i entrén på Nordiska museet och Tyresö slott eller på plats.

Programmet i sin helhet finns på Nordiska museets hemsida.

Fakta

Hästfest på Tyresö slott arrangeras för första gången den 16–17 september 2017 av Nordiska museet och Slottshästen i samarbete. Slottshästen består av Fredrik Hedin, Lars "Lalla" Nilsson och Owe Sandström. Alla med lång erfarenhet av hästar, körning och evenemang med hästar i fokus, som bland annat Sweden International Horse Show. Nordiska museet äger och driver Tyresö slott sedan 1930 då slottet testamenterades till museet av den sista ägarfamiljen Claes och Mary Lagergren.

Var?

Tyresö slott ligger sydöst om Stockholm, efter väg 229. I närheten ligger Tyresta nationalpark.

GPS:  N59°14'08", E18°18'18"

Taggar: Evenemang

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.