Bild
Nästa artikel

Helsingborgs stadsteater visar Michelangelo

SKÅNE

Fram till 6 augusti du chans att se Michelangelos mästerverk på nära håll. I Helsingborg har storslagna reproduktioner från Sixtinska kapellets original flyttat ner i ögonhöjd!

Målningarna av Yttersta domen på Sixtinska kapellets väggar och Skapelseberättelsen i taket lockar miljontals besökare till Vatikanen varje år. Men avståndet till freskerna i taket, 22 meter upp, begränsar möjligheten att uppleva storheten i Michelangelos mycket detaljrika målningar. 

I utställningen Michelangelo – mästerverk från Sixtinska kapellet kan du studera målningarna på nära håll och i lugn och ro. Med hjälp av avancerad fototeknik har freskerna överförts till stora dukar som ställs ut i Helsingborgs stadsteaters stora salong och foajé. 

Utställningen Michelangelo – mästerverk från Sixtinska kapellet pågår till och med 6 augusti på Helsingborgs stadsteater.

Biljetterna förköps på helsingborgsstadsteater.se. Varje biljett har en slot-tid på 45 minuter.

Taggar: Evenemang

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.