Bild
Nästa artikel
​Imorgon startar Kalmar Stadsfest 2016

​Imorgon startar Kalmar Stadsfest 2016

SMÅLAND

Den 11 augusti är det dags, då drar Kalmar Stadsfest 2016 igång. I tre dagar bjuds det på konserter och roliga aktiviteter på Kalmars gator och torg. Sammanlagt blir det ca 60 unika programpunkter!

Några av årets nyheter är frågespelet KalmarQuizet, allsång med Strandbergz orkester och en skrotdykningstävling, där fynden ska förvandlas till konst. Dessutom återkommer det populära evenemanget Supersportis, som ger barn i åldrarna 5−8 år chansen att prova på olika idrotter.

KalmarQuizet
Alla dagar på Larmtorget
KalmarQuizet är ett lekfullt spel, som passar både inbitna kalmariter och nyanlända turister. Inga förkunskaper om Kalmar behövs, bara ett glatt sinne och god allmänbildning. Programledare är nöjesprofilerna Magnus Kviske och Adam Lindrooz.

Skrotdykningstävling
Sveaplan, torsdagen den 11 augusti kl. 17
Dykare från Octopus Dykcenter tävlar om vem som får upp mest skrot ur Systraströmmen. Skrotet blir sedan till konst under fredagen, då konstnären Pernilla Frid och en grupp gymnasieelever tar över föremålen de har hittat.

Allsång med StrandbergZ Orkester
Sveaplan, lördagen den 13 augusti kl. 15
StrandbergZ Orkester, som är en dansorkester, bjuder på sommarklassiker och populära låtar. Allsångshäften med texter finns på plats!

Supersportis
Sveaplan, lördagen den 13 augusti kl. 13−16:30
Närmare 15 föreningar kommer att finnas på plats och ge barn i åldrarna 5−8 år chansen att prova på olika idrotter – från gymnastik, handboll och innebandy till parkour, boxning och budo. Supersportis är ett samarbete mellan Kalmars idrottsföreningar, Smålandsidrotten och Kalmar kommun.


Några av årets artister:

Torsdagen den 11 augusti
Lennie Norman
Timoteij
Marit Bergman

Fredagen den 12 augusti
Katrina (från Katrina & The Waves)
Arja Saijonmaa
Simon Zion
Sommarsverige med Tommy Nilsson, Uno Svenningsson, Patrik Isaksson och Anna Stadling
Två Blyga Läppar
Stacie Collins

Lördagen den 13 augusti
Panetoz
Little Jinder
Norlie & KKV
Magnum Bonum
Noice

Se hela programmet på kalmarstadsfest.se

Taggar: Evenemang

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.