Bild
Nästa artikel

Klassiskt Luciafirande i Falu Gruva

DALARNA

Den 13 december tonar vackra Luciasånger genom Falu Gruvas salar och gångar på 67 meters djup. Elever från Musikkonservatoriet i Falun erbjuder två föreställningar, kl. 17.00 och 18.30 som garanterat ger ett minne för livet.

Tack vare den 1300 år långa gruvdriften är Falun sedan 2001 klassat som Världsarv av Unesco. Detta ställer stora krav på förvaltandet i form av vård, bevarande och skydd, men det är viktigt att även visa upp och förmedla de fantastiska miljöer som idag finns på Världsarvslistan.

- Det är häftigt att kunna erbjuda ett klassiskt Luciafirande i Falu Gruvas salar och gångar, en miljö som präglats av gruvdrift och som i kombination med körsång kittlar alla sinnen, säger Anna Björkman, verksamhetschef vid Falu Gruva. Det blir dessutom en intressant kontrast mellan den traditionellt maskulina, mörka miljön och den kvinnliga, ljusa sången. Falu Gruva är ett besöksmål som är öppet året runt och där vi vill ta tillvara årets alla högtider. Inte minst ur ett besökarperspektiv där lokalborna är minst lika viktiga som hitresta turister, avslutar Anna.

Taggar: Evenemang, Hem

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.