Bild
Nästa artikel
Matfestivalen i Skövde firar 30-årsjublieum 2019.
Matfestivalen i Skövde firar 30-årsjublieum 2019.

Matfestival i Skövde firar 30 årsjubileum

VÄSTERGÖTLAND

Matfestivalen i Skövde arrangeras i år för trettionde gången. Den 30-31 augusti är det åter dags för Skövdes största enskilda evenemang. Det blir nostalgitema blandat med nyheter som en pop-up-restaurang på det nyrenoverade torget.

För alla som gillar matfestivaler blir det extra festligt i Skövde när tälten traditionsenligt ställs upp i staden upp men det blir på torget man kommer att hitta nyheterna.

– Det känns väldigt inspirerande att få var med och utveckla den nya produkten Brasserie Hertig Johan på torget, säger Eddy Lundkvist, Lilla Krogen och även vinnare av Matfestivalens stora pris 2018. 

Den stora scenen placeras i kyrkparken som tidigare. Året scenprogram har nostalgitema och bjuder på artister från tidigare års utbud.

– Det blir roligt med årets nostalgitema som kommer synas på olika platser, både i artistutbud och en miniutställning om Matfestivalen genom tiderna. Vi hoppas att våra besökare uppskattar att göra den återblicken ihop med oss, säger Micael Worbin, evenemangsansvarig på Next Skövde. 

Under fredagen återinvigs Hertig Johans torg efter en omfattande ombyggnation. Invigningen bjuder på allt från traditionsenliga tal från Skövdes kommunalråd, musik, festliga tilltugg och flera överraskningar. Dessutom ska en tidskapsel med hälsningar till framtidens Skövdebor läsas upp och sänkas ner mitt på torget.

Matfestivalens jubileum kommer också att märkas hos flera restauranger där det blir matfestivaltema på menyerna. Inspiration hämtas från menyer som serverats under Matfestivalen genom åren.

Taggar: Evenemang

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.