Bild
Nästa artikel
Mickelsmäss den 29 september

Mickelsmäss den 29 september

UPPLAND

Runt om i landet hålls sista helgen i september Mickelsmäss. Det är knallar, uppträdanden, stoj och glam. En av de större hålls i Örsundsbro som upp mot 40 000 väntas besöka söndagen den 29 september kl. 10-17.

Varje år, första söndagen efter Mikael inbjuder bygden till stor familjefest. Det har hållit på sedan 1976 och de senaste åren har mellan 25 000 och 40 000 personer årligen besökt marknaden. Från början kretsade allt kring traditionerna från sekelskiftets bytesdagar och marknader som då inträffade varje höst i Örsundsbro. Idag har tyvärr dessa traditioner klingat av men det bjuds i varje fall på det som beskrivs som Sveriges största och mest populära endagsmarknad.

Totalt omfattar marknaden 3,5 kilometer marknadsgata med cirka 400 knallar och försäljare. Varje år trängs tiotusentals glada besökare i jakten på kokosbollar, renkorv, korgar, pedistaler, magiska rengöringsmedel, kläder, godis, oförstörbara knivar och tusentals andra ting.

Många slår sig ner en stund vid scenen för lite musik och underhållning, andra besöker den alltid lika populära utställningen innan det är dags för en korv eller den omtyckta Bärstaklämman. Även barnen trivs och såväl tivoli som djurhagarna bjuder på många spännande ögonblick.

Här hittar du programmet.

Örsundsbro ligger mellan Enköping och Uppsala. GPS är  N59°44'10", E17°18'35"

Taggar: Evenemang

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.